Zbog izbjeglica zaustavljen željeznički promet u Münchenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbjeglice koji su na teretnim vlakovima iz Italije stigli u Njemačku blokirali su u nedjelju ujutro satima promet prigradske željeznice u Münchenu, javlja policija.

"U nedjelju ujutro na istočnom ranžirnom kolodvoru kontrolori su primijetili više osoba koje su se kretale kolosijecima nakon čega je zaustavljen promet", prenosi minhenski dnevnik Abendzeitung na svojim internetskim strancima.

Savezna policija je nakon potraga psima tragačima i helikopterima uhvatila sedmero muškaraca od kojih su petorica Nigerijci a dvojica Marokanci.

Nakon istrage se pokazalo da su izbjeglice stigli teretnim vlakom iz Verone. Sva sedmorica su odmah zatražila azil u Njemačkoj.

Ove godine je samo na željezničkim postrojenjima u Münchenu uhićeno preko 400 ilegalnih useljenika koji su teretnim vlakovima dospjeli iz Italije. Velika većina izbjeglica koji se iz Italije pokušavaju domoći sjevernoeuropskih zemalja, prije svega Njemačke, biva zaustavljena na graničnim prijelazima prema Austriji.

Osobe za koje je dokazano da su u Njemačku pristigle preko neke druge EU zemlje vraćaju se u zemlju iz koje su pristigle.

Austrija je u više navrata zaprijetila da će ponovno uvesti kontrole na granici s Italijom ako se priljev ilegalnih izbjeglica ne zaustavi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter