Zbog izazivanja požara na šibenskom području uhićene tri osobe 

Ilustracija
Ilustracija

Zbog izazivanja požara uhićene tri osobe na šibenskom područjuŠibenska policija izvijestila je u srijedu da je uhitila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije.

Kriminalističko istraživanje dovršeno je nad dvojicom muškaraca u dobi od 22 i 28 godina, te 75-godišnjom ženom, koja je u utorak, spaljivanjem odjeće na otvorenom prostoru, izazvala požar u Biskupiji, izvijestila je šibenska policija.

Mladić od 22-godine zatečen je kako cigaretom pali travu u mjestu Podumci u općini Unešić, a 28-godišnjak je u sedam navrata palio vatru s namjerom da izazove požar na području Knina.

Dvadesetdvogodišnjeg piromana u Podumcima šibenski policajci uhitili su u noći s ponedjeljka na utorak dok je upaljenom cigaretom palio suhu travu s namjerom da izazove požar. Uhvaćen je jedan sat nakon ponoći, neposredno kod skretanja za zaseok Sučići. Osumnjičeni je, potom, policiji pokušao pobjeći u osobnom automobilu Opel Astra šibenskih registracija, ali su ga, kako navodi policija, pronašli za dvije minute, u 1,07 sati, sto metara od mjesta događaja kako sjedi u zaustavljenom autu s ugašenim svjetlima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 22-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, stavljen u pritvor. Policija ga je osumnjičila za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji je osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.  Policija je utvrdila da je osumnjičeni od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina na otvorenom prostoru u sedam navrata upaljačem palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom da izazove požar. Srećom, tom prilikom nije nastala materijalna šteta jer su vatrogasci požare brzo uočili i ugasili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje zbog čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku  biti podneseno posebno izvješće, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.


Policija je provela i kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je u utorak oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru spaljivala odjeću i tako izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18,03 sati ugašen, a srećom u požaru nije nastala materijalna šteta.

Protiv 75-godišnjakinje će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnesen Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter