Zbog Xice posebna regulacija prometa

Rene Starić
Rene Starić

Večeras se očekuje velika završnica ovogodišnjeg Visualia Festivala u pulskoj Areni. Za sam kraj, u dva termina i to u 20.15 i 22.30 sati, nastupit će britanski dvojac Lords of Lightning, spektakularni "hvatači munja". Između njihovih nastupa u programu je i noćna utrka Xica na pet i deset kilometara. Osim toga, posjetitelji mogu obići i stalni postav svjetlosnih i mapping instalacija na 11 lokacija u središtu grada od 20 sati do ponoći.

Zbog utrke Xice u vremenskom razdoblju od 20.20 do 22 sata na snazi će biti privremeno ograničenje prometa. Start utrke na 5 km je u 20.30 sati na platou ispred Arene (Istarska ulica).

Trkači kreću Flavijevskom do Punte i vraćaju se prema Karolini Ulicom Starih statuta. Utrka na 10 km kreće s iste pozicije u 20.40 sati. Kretanje je također prema Punti, ali nakon Punte kreću uzbrdo Tršćanskom ulicom do Mosta gdje skreću desno po nogostupu. Zadnji natjecatelj bi trebao doći do kraja Tršćanske oko 20.50, do velikog rotora u Šijani oko 21 sat i biti ponovno na Punti oko 21.10. Zatim se trči po rivi do Mandrača, a zadnji bi se trkači trebali vratiti do Titovog parka oko 21.30. Na Forumu su oko 21.35, kod INK u 21.40, u tunelu Zerostrasse 21.45 i u Areni prije 22 sata.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči, zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Kolodvorska, Splitska, Ravenska, Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana, Dubrovačke bratovštine, Kandlerova, Castropola, Istarska ulica. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter