Zbog huligana HNS-u prijeti izbacivanje iz UEFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je propao sastanak s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor zbog protuvladinih prosvjeda ispred Markova trga, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini u cetvrtak navecer se na vlastiti zahtjev sastao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovicem.

Razgovaralo se o nasilju na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj, a Platini je obavijestio Josipovica o odluci UEFA-e da Republici Hrvatskoj odredi rok od godine dana da bi osigurala održavanje nogometnih utakmica bez navijackog nasilja. Ako se to ne bude osiguralo, Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) prijeti iskljucenje iz UEFA-e.

"Ako ne sredite huligane, letite iz svih natjecanja," porucio je Platini hrvatskom predsjedniku te mu urucio pismo koje je UEFA uputila i predsjednici Vlade RH i u kojem su navedeni uvjeti koje Hrvatska i HNS moraju ispuniti.

U razgovoru s predsjednikom UEFA-e Josipovic je naglasio da je svjestan problema nasilja na nogometnim utakmicama te da je Vlada RH pripremila novi zakon koji bi trebao pridonijeti rješavanju tog problema.

Josipovic ce zatražiti od nadležnih institucija da se poduzmu sve potrebne mjere da bi se suzbilo nasilje na nogometnim stadionima u Hrvatskoj.

Platini je u Zagreb stigao oko 18 sati letom iz Beograda gdje se susreo sa srpskim predsjednikom Borisom Tadicem. Platini je Srbima takoder zaprijetio izbacivanjem iz kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. te izbacivanjem klubova iz europskih kupova u slucaju novih navijackih nereda.

Francusku nogometnu legendu u zracnoj luci Zagreb docekali su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Markovic i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric, a Platini po dolasku nije bio raspoložen za davanje izjava.


Podijeli: Facebook Twiter