Zbog hotela, Jeretova ulica zakrcana vozilima

Kako otvoriti škure, pitaju se stanari
Kako otvoriti škure, pitaju se stanari

"U našoj Jeretovoj ulici, odmah preko puta hotela Veli Jože već duže vrijeme muku mučimo s problemom parkiranih vozila i to uglavnom gostiju hotela. Kao prvo, ne znam uopće kako imaju dozvolu za rad pošto nemaju parkiralište?! Mislim da je to uvjet za hotel. Tijekom ljeta imamo doslovno ludnicu što zbog automobila, kombija pa čak i autobusa koji nam zakrče ulicu i parkiraju nam ispred ulaznih vrata, prozora stanova u prizemlju, 'zatvaraju' naše aute, oštećuju ih…", ispričao nam je, gotovo u dahu, Roberto Fiducioso, stanar Jeretove ulice.

Ulaz u zgradu preko haube

Kako je dodao, u njegovoj zgradi žive četiri osobe starije od 60 godine od koje jedna s invaliditetom pa se pita što bi se dogodilo da po nekog od njih treba doći prva pomoć, kad pred ulazom stoji automobil do samih vrata. Pauk radi do 21 sat ljeti, ali prometni redari zato ne rade u to doba, a i da rade, nemoguće ih je dobiti, tvrdi Fiducioso. Policija ne da ne pomaže, kaže, nego se i oni tako parkiraju…

- E sad neka meni netko iz hotela objasni kako otvoriti ili ono što je puno gore, zatvoriti škure, ako je auto ispred?! Gospodina sam "ulovio" ujutro, a on mi je rekao da su mu u hotelu rekli da parkira gdje nađe... Ponovio je zapravo ono što su mi rekli i svi drugi do sad! Pjevanje i galama usred tjedna u 3 sata ujutro normalna su stvar. Pred neka dva mjeseca čak je i kontrabas zasvirao u 4 ujutro, a razmak između Jeretove 3 i hotela je oko šest metara te između zgrada imamo akustiku na kakvoj nam može pozavidjeti svako kazalište. Zadnjih 20-ak dana pak imamo dodatni problem u vanjskoj jedinici klima uređaja koja je s ulične strane, taman prema Jeretovoj 3! Zvuk je nevjerojatno jak i nepodnošljiv, pogotovo noću. Bio sam u hotelu najmanje pet puta zamoliti ih da naruče čišćenje i servisiranje klime, ali sve ostane samo na obećanju direktorice. Ona mi je rekla da kaže gostima i da se ne parkiraju uz zgradu, ali očito uzalud. Oko kontejnera je smetlište iako ih Herculanea redovito prazni. Jednostavno je previše korisnika, taksativno nam je nabrojao probleme ovaj stanar Jeretove 3. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter