Zbog haljina završile u zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

FIFA-ina policija za marketing privela je na ispitivanje cak 30 navijacica Nizozemske jer su na sebi imale promotivne narancaste navijacke haljinice koje je napravila pivska kompanija Bavaria. Ispitivanje se oteglo unedogled, a "policajci" su curama prijetili cak i zatvorom.

Dan kad je Nizozemska upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, a Johannesburg bio obojen u narancasto, dobro ce zapamtiti tridesetak navijacica Oranja.

Naime, njih je marketinška policija FIFA-e usred utakmice odvela sa stadiona Soccer City i privela na ispitivanje, koje se pretvorilo u pravo maltretiranje. Razlog je bizaran.

"Policajci su nam unedogled postavljali jedno te isto pitanje: 'Radite li vi za Bavariju!?'", ispricala je nizozemska turistkinja Barbara Kastein, koja je u ponedjeljak bila na utakmici protiv Danske, a potom završila na informativnom razgovoru.

"Optužili su nas za prikriveno reklamiranje, koje je protuzakonito u Južnoj Africi. Rekli su nam da ce nas uhapsiti i da cemo ostati u zatvoru pola godine. Cure su pocele plakati, bilo je strašno", opisala je nevjerojatan incident Nizozemka za johanesburški dnevnik The Star.

"Na kraju su nas vratili u hotel, a moju su putovnicu kopirali i najavili da ce me tužiti. Sve to zato što sam nosila narancastu haljinu."

Dakle, pojavite li se u Johannesburgu ili nekom drugom južnoafrickom gradu u majici Ožujskog, bit cete osumnjiceni za prikriveno reklamiranje, za koje u policiji smatraju da je poticano od kompanija.

U FIFA-i su incident prokomentirali upravo tako: "Djevojke su bile iskorištene za ambush-marketing od strane kompanije."


Podijeli: Facebook Twiter