Zbog Gibonnija raste interes za Novu godinu u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečane i njihove goste u novu će godinu, koncertom na Trgu slobode, uvesti jedna od najsjajnijih hrvatskih estradnih zvijezda Zlatan Stipišić-Gibonni, najavio je na tiskovnoj konferenciji porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Program na Trgu slobode počet će u 19 sati, a u 21.30 nastupa porečki Blue Jeans The Band. Gibonni će zapjevati u 23 sata, a u 1.15 će na binu opet Blue Jeansi koji će posjetitelje zabavljati do jutarnjih sati.

- Drago mi je da je ovaj doček pobudio tako velik interes javnosti i smatram da u Poreč dovodimo najboljeg izvođača u Hrvatskoj. Ovogodišnji doček poseban je jer su se, za razliku od prijašnjih godina, u organizaciju i financiranje programa uključili i gradska Turistička zajednica i privatne tvrtke, hotelijeri Laguna Poreč i Riviera Adria te salon za prodaju namještaja i sanitarija Špina, i bez njih ne bi bilo moguće zatvoriti financijsku konstrukciju programa, istaknuo je Štifanić.

Cijeli novogodišnji program košta, s PDV-om, gotovo 400 tisuća kuna, a Gibo će u Poreču nastupiti u pratnji 15 glazbenika. Na pozornici će biti i veliki video zid. Osim Splićana na dočeku će svirati porečki Blue Jeans The Band. Svaki od četiri sponzora sudjeluje sa 75.000, a ostatak od 98.906,25 kuna osigurat će se iz gradskog proračuna.

- Smatram da to nije trošak već ulaganje jer će se novac vratiti u gradsku blagajnu kroz boravišnu pristojbu, a povećat će se i potrošnja, prihod od poreza, ljudi će biti zaposleni. Očekuje se i najveći broj turista u Poreču do sada, pa ovim putem molim obrtnike od otvore radnje u starogradskoj jezgri i spremni dočekaju goste, kazao je gradonačelnik zahvalivši sponzorima.

Zanimljivo je da je Gibo trebao pjevati s Oliverom na dočeku Nove godine u Sarajevu, ali na kraju je ipak odlučio doći u Poreč.

- Doček Nove godine je značajan dio ponude, a ove godine zbog Gibonnija bilježimo porast rezervacija od 42 posto. Otvorit ćemo pet objekata, a sama ponuda novogodišnjeg dočeka potiče prodaju vikend aranžmana, rekla je voditeljica Ureda Uprave Riviere Adrije Vesna Tomić.

Osim glazbenih, u Poreču će biti i gastronomskih poslastica, pa će na Trgu biti postavljeni štandovi, a Grad će porečkim sportskim klubovima koji su u protekloj godini postigli najbolje rezultate ili okupljaju najveći broj sportaša, ustupiti pet mjesta za štandove. Dobit će ih NK Jadran, RK Poreč, OK Poreč, JK Horizont te ŽKK Istra.

- Odučili smo se uključiti iz dva osnovna motiva, a to su povećani dolasci gostiju te doprinos kompanije zajednici i mislim da je ovo jedan uspješan model suradnje. Otvorena će biti četiri naša hotela, a gotovo jedna petina bookinga su gosti iz Slovenije uz koje očekujemo najviše Nijemaca i Švicaraca, kazao je Dean Matošević, voditelj odjela marketinga Lagune Poreč.

- Između 21. prosinca i 6. siječnja očekujemo oko 25.000 noćenja, što je oko 100.000 kuna boravišnih pristojbi od kojih 30 posto ide u gradski proračun, rekao je direktor TZ-a Nenad Velenik i pozvao sve građane 31. prosinca na Trg slobode. (Jurica PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter