Zbog duga radnicima Bravarija prodaje nekretnine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bravarija Pula, nekoc uspješna firma za proizvodnju bravarije i metalnih konstrukcija, prije nekoliko mjeseci zapala je u krug nelikvidnosti, rezultat toga bilo je smanjenje place na minimalac, a potom i otpuštanje polovice radnika, devet od njih 18.

Redakciji Glasa Istre obratilo se nekoliko otpuštenih radnika koji ne žele da objavimo njihova imena, a koji vele da im je tvrtka ostala dužna dvije do tri place i otpremninu. Tvrde da je rijec o dugu od 1.000 do 2.000 eura po radniku. Iako su svjesni da je tvrtka u poteškocama, vjeruju da ipak ima novca, ali da ih direktor Ivan Francula ne želi isplatiti. To pravdaju cinjenicom da je posljednjih nekoliko mjeseci tvrtka uložila znatna sredstva u uredenje novog pogona na Partizanskom putu. Naime, tvrtka je citav svoj poslovni vijek radila u pogonu na Marsovom polju, gdje je ranije egzistirala pod imenom Mehanika Bravarija, a sjedište i proizvodni pogon je nedavno preselila u poslovnu zonu Valmarin.

Direktor i vlasnik tvrtke Bravarija Pula Ivan Francula na optužbe radnika odgovara da ce im biti placeni svi zaostaci, place i otpremnine kada uspije doci do novca.

- To sam rekao i radnicima. Za sada ne znam kad ce to biti. Plan mi je prodati tvrtkine strojeve ili zemljište pored pogona na Velom Vrhu, u zoni male privrede Valmarin koje vec nudimo putem agencija. Od oko 13 tisuca cetvornih metara, koliko posjedujemo, planiramo prodati od tri do sedam tisuca kvadrata, kaže Francula te dodaje da se dug, ovisno o radniku, krece od 1.000 do 13,4 tisuce kuna. (P. GREGOROVIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD 14. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter