Zbog droge i provale 3 godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora na Županijskom je sudu u Puli nepravomocno osuden Puljanin Dario Radanovic (22) zbog posjedovanja radi prodaje 151,72 grama heroina i pokušaja teške krade provaljivanjem. Njegov kompanjon u provali, Puljanin Sandro Drandic (21), osuden je pak na cetiri mjeseca zatvora, što mu je sud zamijenio 40-dnevnim radom za opce dobro.

Radanovica je sudsko vijece, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, za zloporabu heroina osudilo na tri godine zatvora, a za pokušaj provale na cetiri mjeseca te mu je na koncu izreklo jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora, u što ce mu biti uracunato vrijeme provedeno u pritvoru, koji mu je na koncu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i produljen.

Sud je Radanovica proglasio krivim da je u svom stanu na Šišanskoj cesti 26. srpnja ove godine držao 151,72 grama heroina radi daljnje prodaje. Istog je dana ranije, oko 2.20 sati, njega i Drandica policija zatekla kako pokušavaju provaliti u kucu na Verudi u vlasništvu talijanskog državljanina, lijecnika Adriana Cestronea. Dvojac je neuspješno pokušao uci kroz balkonska vrata, a kad su shvatili da su zašticena rešetkama, pokušali su uci na ulazna blindirana vrata. Pri pokušaju provale pocinili su štetu od tri tisuce eura.

Naknadu štete je u istom postupku zatražio Cestroni, a sud je na koncu i presudio u njegovu korist, pa ce mu Drandic i Radanovic taj iznos morati nadoknaditi. Obojica su, medutim, zbog nezaposlenja, i zbog pritvora (Radanovic), oslobodeni placanja sudskih troškova.

Obojica optuženika na sudu su iznoseci obranu izjavila da se smatraju krivima za kaznena djela za koja ih se tereti te su se ujedno i ispricali vlasniku kuce. Radanovic je kazao da je drogu u stanu držao za jednog prijatelja iz Rijeke te da ju nije imao namjeru prodavati, vec da je samo manju kolicinu koristio za osobne potrebe.

- Sud je olakotnim Radanovicu cijenio to što je priznao kazneno djelo, ali i to što je u vrijeme pocinjenja neposredno izašao iz mladenacke faze života, odnosno bio je nezreo. Olakotnim su mu cijenjene i obiteljske prilike, a i to što droga nije došla do krajnjih korisnika (nije prodana, op. a.) pa nije bilo štetnih posljedica. Otegotnim mu je pak cijenjena velika kolicina teške droge koju je držao u stanu, a na digitalnoj vagi, na kojoj su pronadeni tragovi heroina i kokaina, bili su njegovi otisci prstiju, rekla je uz ostalo sutkinja Dolenec Kujundžic.


Podijeli: Facebook Twiter