Zbog deformacija Cesta mijenja asfalt obilaznice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Cesta, izvodac proširenja prvog kilometra pulske obilaznice, o svom ce trošku mijenjati kompletan gornji asfaltni sloj prvog proširenog kilometra obilaznice nakon što su ispitivanja pokazala deformacije zbog kojih nisu zadovoljeni tehnicki uvjeti.

- Cesta ce zamijeniti kompletan gornji habajuci sloj asfalta na objema trakama i rotoru novoizgradenog dijela obilaznice. Ucinit ce to o vlastitom trošku i naša je želja da to ucine do 15. travnja. Pretpostavljam da im za radove treba oko tjedan dana, kaže Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Do mijenjanja asfalta na trošak Ceste doci ce nakon ispitivanja IGH-a, koje je pokazalo da obilaznica ne zadovoljava tehnicke uvjete. Tijekom prošlog ljeta pokazala su se odstupanja na obilaznici, deformacije i zadržavanje vode na kolniku, a daljnja ispitivanja pokazala su velika odstupanja na mnogo dionica proširenog kilometra obilaznice.

Pula nikad skuplje nije platila jedan kilometar ceste, 39 milijuna kuna koštali su radovi na potezu obilaznice, a vec nakon godinu i pol dana pokazuju se neuvjetnim i slijede novi radovi.


Podijeli: Facebook Twiter