Zbog Davida Beckhama nosili biste i kopačke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

David Beckham nogometni superstar čije ime nosi jedna od najpoznatijih frizura na svijetu, zauvijek se oprostio od nogometa nakon što je odigrao zadnju utakmicu u kojoj je PSG pobijedio Bres rezultatom 3:1.

Iako je odluka o mirovini friškog 38-godišnjeg nogometaša rastužila njegove nogometne obožavatelje i modne obožavateljice, tome nema razloga, popularni nogometaš voli reflektore, baš kao i njegova supruga, tako da će zasigurno i dalje biti dio javnog života.

Ipak će ga većina javnosti pamtiti kao nogometnog trendsetera, prvog koji je od sebe stvorio brend i to jako dobro naplatio, jer je znao i mogao.

Ruku na srce, Beckham za razliku od ostalih nogometaša, ima onaj "it " faktor, zbog kojeg se podjednako dobro snalazi i na travnjaku i na modnoj pisti. Zbog toga ga vole reflektori i modne kuće gdje se nerijetko sa svojih 20 tetovaža razgoliti u reklamama za donje rublje H&M-a, Calvina Kleina, Versacea ili pak mami uzdahe u Armanijevim odijelima.

On je poput nekog ikoničkog novovijekog Davida, tog Michelangelovog simbola ljudske snage i mladenačke ljepote, ali u svijetu pop kulture koji voli sve što nosi njegov potpis, od gaćica do njegovog parfema.
 
On je zajedno sa svojom ženom postao svojevrsna ikona stila i dobrog izgleda koji pored dobre igre nastoji unovčiti svaki pedalj svog života, bilo onog razdoblja života kad je bio sam, ili zajedno s Victoriom i djecom.

Osim, mnogobrojnih golova, naslovnica sportskih i modnih časopisa, TV reklama za velike tvrtke poput Motorolle, Gilleta, Pepsi, Adidasa, Samsunga, kozmetičkih proizvoda, parfema i savršenih trbušnih pločica, Beckham se ima još koječime pohvaliti. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 165 milijuna funti što ga čini najbogatijim sportašem u povijesti Velike Britanije.

Mnogim muškarcima veliki je uzor, ne samo zbog dobre igre, već i stila. O ženama da i ne pričamo. Svojim frizurama postavio je trendove u muškom šišanju. "Beckamica" taj izblajhani irokez koji je osvojio svijet, bila je toliko popularna da je proglašena frizurom desetljeća koju i dan danas mnogi dječaci rado nose. Nakon toga, čak je dvije godine bio najtraženiji sportaš na Googleu. OK! Magazine nedavno ga je odabrao za najseksipilnijeg oca svijeta, te je tituli muškog seks simbola dodao i onu brižnog oca.

A što Beckham znači Britancinma na duhovit način opisuje izjava Hugha Granta u filmu "Zapravo ljubav": "Britanija je zemlja Shakespeara, Beatlesa, Churcilla, Seana Conneryja, Harryja Pottera i desne noge Davida Beckhama, a lijeva samo dolazi u paketu". (L. BAGAR; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter