Zbog bolesti Mirka Cetinskog odgođeno suđenje

Danko Končar s odvjetnicima (D. ŠTIFANIĆ)
Danko Končar s odvjetnicima (D. ŠTIFANIĆ)

Na Županijskom sudu u Puli danas je, zbog izostanka Mirka Cetinskog i jednog branitelja, sudac Zdravko Garić odgodio početak suđenja Vinki, Mirku i Matteu Cetinski, Željanu, Josipu i Romini Hrvatin, Gordanu Dobroviću, Željku Biliću, Davoru, Marinu, Borisu i Eliani Sorgo te Dragi Radoloviću i odredio da će se novo ročište održati 24. studenog.

Premda je Županijsko državno odvjetništvo u Puli protiv navedenih svojevremeno podignulo dvije optužnice, one su spojene u jedan predmet u kojem će sud nastojati utvrditi jesu li počinili kaznena djela kojima je tvrtka Kermas ulaganja Danka Končara prilikom kupoprodaje nekretnina oštećena za više od 150 milijuna kuna.

U najvećoj sudnici Županijskog suda u Puli, sobi 1, danas su se, osim Mirka Cetinskog (čiji je odvjetnik naveo da je hospitaliziran) te jednog branitelja iz Rijeke (čiji kolega iz ureda nije znao razlog nedolaska), pojavili svi optuženici i njihovi branitelji te navodno oštećeni Danko Končar sa svojim odvjetnicima.

Bilo je ondje više od trideset osoba, između ostalih i pravni zastupnici dviju također optuženih tvrtki - Istra Bavaria Agentur Drage Radolovića i MC Savjetovanja Mirka Cetinskog čiji je odvjetnik izvijestio sud da je ta tvrtka sada u stečaju.

Svi optuženici u ovom predmetu su od početka istrage 2011. godine naglašavali da nisu činili nikakva kaznena djela, a obitelj Cetinski u više je navrata isticala da su žrtve nekadašnjeg prijatelja i poslovnog partnera, navodno oštećenog Danka Končara.

Istraga navodnih zloporaba položaja i ovlasti te pranja novca trajala je tri godine, a koliko je bila temeljita, pokazat će se na suđenju u dokaznom postupku. No, s obzirom na brojnost optuženika, a time i njihovih branitelja kao i zbog složenih inkriminacija koje se pojedinih optuženika uopće ne tiču, ovo bi suđenje moglo prilično dugo trajati, a i koštati.

Naime, većina branitelja optuženika u ovom predmetu su odvjetnici iz Rijeke, a doznajemo i da je zbog današnjeg ročišta Matteo Cetinski doputovao iz Kanade. (M. KOŠTA)   


Podijeli: Facebook Twiter