Zbog beatifikacije zatvorene ulice oko Arene

Pripreme za svečanost beatifikacije (D. MEMEDOVIĆ)
Pripreme za svečanost beatifikacije (D. MEMEDOVIĆ)

U Areni se danas održava svečanost proglašenja blaženim sluge Božjega Miroslava Bulešića. Ovaj značajan događaj u Pulu će privući najavljenih 17 tisuća vjernika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a liturgijskom slavlju prisustvovat će i 700-tinjak svećenika. Misno slavlje u Areni, koje počinje u 11 sati, predvodit će predstavnik pape Franje, prefekt Kongregacije za kauze svetih, kardinal Angelo Amato, zajedno sa svim hrvatskim biskupima.

Velik broj hodočasnika i vjernika u Pulu stiže organiziranim prijevozom i očekuje se dolazak više od 200 autobusa za koje je rezervirano parkiralište duž Ulice 119. brigade.

Stoga će sutra oko Arene, gdje su postavljeni videozidovi za sve koji neće, zbog kapaciteta, moći ući unutra, vrijediti privremeni režim prometovanja, i to u vremenskom razdoblju od 6 do 15 sati, a privremeno ograničenje, odnosno zabrana prometovanja vrijedit će u ulicama: Partizanski put, od Creske ulice do Ulice 119. brigade, u Ulici 119. brigade, Splitskoj ulici, od Kolodvorske do Ulice Riva, u Istarskoj ulici, od raskrižja sa Scalierovom ulicom do Trga Nimfej, na dijelu Trga Nimfej od Istarske do Flavijevske ulice, u produžetku Kolodvorske ulice od raskrižja s Ulicom Starih statuta pa do Trga Nimfej, u Amfiteatarskoj ulici, u Scalierovoj ulici od raskrižja s Istarskom ulicom do raskrižja s Trgom Ozad Arene i na Trgu Ozad Arene. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter