Zbog bazena zatražili ostavku gradonačelnika!

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)
(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Predstavnici koalicije Pula zajedno koji u nedjelju zajedno izlaze na izbore za mjesne izbore, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare zatražili su ostavku pulskog gradonačelnika Boris Miletića zbog, kako kažu, obmanjivanja građana vezano uz izgradnju gradskog bazena. Povod je, naime, anketa koju ovih dana provodi agencija Ipsos Plus za koju predstavnici koalicije smatraju da na vrlo nekorektan i sugestivan način putem anketnih pitanja građanima sugerira da će se u slučaju izgradnje olimpijskog bazena, dodatno povećati prirez i doći do dodatnog poskupljenja.

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić smatra da se putem ankete pokušava stvoriti alibi za nešto što gradska uprava na čelu s Miletićem već odavno želi učiniti, a to je, tvrdi, mali bazen na lokaciji Veruda. Naglasio je da i struka i korisnici brojnih klubova smatraju da Pula treba dobiti olimpijski bazen.

- Nakaradna anketa koju se trenutno provodi Grad će koštati između 40 i 50 tisuća kuna, a što Puljani misle o bazenu, Miletić je mogao saznati putem referendumskog pitanja tijekom održavanja izbora za mjesne odbore. Također, gradonačelnik je obmanjivao građane i kataklizmičkim najavama o gubicima u proračunu u iznosu od 27 milijuna kuna, što mu je bio glavni argument za povećanje prireza, poskupljenje vrtića, kao i za to što roditelji školaraca nemaju pomoć prilikom nabavke udžbenika - veli Ferić.

Nadalje je istaknuo da su prihodi od prireza u 2014. godini iznosili nešto manje od 14 milijuna kuna, a za prvih 11 mjeseci 2015. godine bili su 18,5 milijuna kuna, a kad se proknjiži 12. mjesec, to će biti peko 20 milijuna kuna.

- Dakle, radi se o povećanju prihoda od prireza koji je povećan za velikih 44 posto, a građanima se i dalje prijeti daljnjim poskupljenjem u slučaju da se ne daj bože odluče za olimpijski bazen - upozorio je Ferić. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 29. SIJEČNJA


Podijeli: Facebook Twiter