Zbog afere dnevnice istraga i u Saboru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov ustvrdio je četvrtak da je širenje istrage u "aferi dnevnice" na Hrvatski sabor normalno jer Ured za opće poslove obavlja poslove za Vladu i Sabor, te je poručio kako očekuje "pomnu i promptnu istragu" u tom slučaju. 

"Ako se želi napraviti potpuna i kvalitetna istraga, za očekivati je da će oni pročešljati svu dokumentaciju za koju je Ured za opće poslove nadležan, a nadležan je i za Vladu i za Sabor. Tako da očekujem da se sve to pomno i promptno istraži", rekao je Petrov novinarima uoči konferencije posvećene mentalnom zdravlju u Hotelu Westin. 

Petrov je također rekao da je na dnevni red Sabora uvrštena točka o radu glavnog državnog odvjetnika u prošloj godini. 

"Stavljena je na dnevni red, jedina je poteškoća sve veći broj zakona koji izlaze iz Vlade. Morat ćemo još više podignuti tempo rada, ali vjerujem da će i to doći u vrlo skoro vrijeme", rekao je Petrov, koji nije odgovorio kakav je njegov osobni stav o radu glavnog državnog odvjetnika. 

Kazao je samo kako vjeruje da DORH daje od sebe najbolje što može "s obzirom na sve ono što imamo u Hrvatskoj i mogućnosti koje ima". "Imaju i prostora za napredak. Svi mi možemo bolje nego što se danas radi, a vjerujem da će i to vrijeme doći", rekao je Petrov. 

Petrov nije htio komentirati razrješenje Terezije Matić, ravnateljice Ureda za opće poslove, niti što je prethodno iz Banskih dvora udaljena tajnica premijera Sandra Zeljko i premještena u Ured za razminiranje. 

"Što se tiče prebacivanja tajnice i što se tiče voditeljice Ureda za opće poslove, vjerujem da je predsjednik Vlade imao razlog zbog čega je to napravio. O tom ne bih htio u ovom trenutku govoriti", rekao je Petrov ponovivši da s detaljima istrage u "aferi dnevnice" nije upoznat. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter