Zbog 30 posto popusta gužva u pulskim trgovinama

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Manifestacija "Late night shopping" koja se u ponedjeljak navečer, od 20 do 24 sata, održala u centru Pule napunila je grad i trgovine koje bi inače, budući da je neradi dan bile zatvorene, a centar grada prazan. Osim prigodnim popustima, koji su se kretali, od 15 pa, po onome što smo vidjeli, do 30 posto privukli su u dućane brojne kupce. Kako u nam naveli neki s kojima smo popričali u grad su došli ciljano - upravo radi popusta.

- Došla sam iz Medulina i to upravo radi ove šoping akcije, vidjeti kakvi se popusti nude i mogu li što povoljno kupiti, rekla nam je Fellanza Kristaj dodajući da se popusti kreću između 15 i 30 posto na odjeću, oko 15 na obuću, a da popuste od 50 posto još nije vidjela.

- Za sada sam kupila hlače i uštedjela 26 kuna, nije puno ali veseli, zaključila je Fellanza te dodala da akciju poput ove podržave i kako ljude treba nečim privući da dođu do Pule. Inače, kako smo i sami vidjeli, većina je trgovina na odjeću nudila 15 i 20 posto, s izuzetkom trgovina Oviesse gdje je cjelokupna kolekcija bila snižena 30 posto i gdje su tijekom cijele večeri zbog toga vladale ogromne gužve. Najviše je bilo mladih koji su se povoljno došli obnoviti ljetnu garderobu. Europa 92 nudila je 15 posto, Benetton 15 posto, Istrine trgovine isto. Trgovine DM-a nudile su popust od 15 posto na kupovinu iznad sto kuna dok je obližnji Mueller nudio popust od deset posto, no samo za kupovinu iznad 200 kuna, što je neke od kupaca razočaralo.

Osim ludog "šopingiranja" manifestacije je Puljanima i njihovim gostima ponudila i modne revije na Portarati i kod tržnice u organizaciji Tiare. Reviju su otvorile graciozne djevojke u odjeći Max & Co, nakon koje su klinceze prošetale u odjeći dječjeg Benettona. Goste je na Portarati zabavljala glazba Tria Val dok je na Narodnom trgu svirao Duo Fault. Inače, u manifestaciju u organizaciji pulskog udruženja obrtnika, pulske turističke zajednice, HGK-Županijske komore Pula i Grada Pule sudjelovalo je ukupno 58 trgovina. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter