Zbog 2Cellos veći interes za violončelo

Marijan Kopčić (V. BEGIĆ)
Marijan Kopčić (V. BEGIĆ)

S Marijanom Kopčićem, profesorom u pulskoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova i voditeljem jednog njezinog dijela - Srednje glazbene škole, porazgovarali smo o glazbi, ljubavi djece prema raznim oblicima glazbenoga izražavanja te o manifestaciji Concertino, koja se krajem svakog obrazovnog razdoblja, odnosno školske godine održi u pulskoj Zajednici Talijana.

- Ove smo godine Concertino održali po 13. put. Taj sam projekt sam pokrenuo s ciljem da se mogu prezentirati i razni sastavi, ne samo individualna nastava, tako da su se predstavili ansambli niže i srednje glazbene škole. Tu su bili gudački orkestar, puhački, komorni i big bend, a predstavljene su i skladbe u jazz aranžmanima. Održavanjem Concertina željelo se ići i korak dalje u odnosu na klasični glazbeni sadržaj koji se usvaja tijekom redovne nastave, veli Kopčić.

- Iako sam voditelj Srednje glazbene škole, mogu reći da je baza svega osnovna glazbena škola. Interes za glazbenom školom je konstantno velik, i tom prigodom moram napomenuti da će se audicija za osnovnu glazbenu školu, i to za sve instrumente koji su ovdje u ponudi, održati 28. kolovoza od 17 do 19 sati u prostorima škole u Besenghijevoj ulici (bivša Uljanikova poslovna zgrada), istaknuo je naš sugovornik.

Također, kazao je da su uvijek neki instrumenti ponekad nešto popularniji u odnosu na druge, i da je sada nešto veći interes za učenje violončela, otkako su svjetsku slavu dostigli 2Cellos. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter