Zaživio "Lebdeći Vinkuran"

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

"Lebdeći Vinkuran", instalacija od višebojnih kartonskih elemenata, rad zagrebačkog autora Hanibala Salvara, zaživjela je u subotu popodne pred 50-ak posjetitelja u vinkuranskom kamenolomu Cavae Romanae, najstarijem kamenolomu u Istri koji se koristio još u doba antike i od čijih se kamenih blokova gradila i pulska Arena.

Akrobatski performans

Tom je prilikom akrobatski performans na svili izvela Roberta Paljar, pulska grafička dizajnerica i fotografkinja koja se bavi slacklineom i akro jogom, a tijekom performansa mladi nagrađivani harmonikaš Noel Dožić, rodom iz Vintijana, izveo je na harmonici "Odu" španjolskog skladatelja Gorke Hermose. U okolnom kamenom labirintu, fotografije postavljanja instalacije izložili su članovi pulske fotoudruge Format.

U cilju oživljavanja prostora kamenoloma, ovaj umjetnički događaj organizirala je Općina Medulin u suradnji sa zagrebačkim Likovnim art dizajn centrom Ladica. Ujedno je to i najava međunarodne dvodnevne umjetničke manifestacije "Vinkuran 3D fest", koja će se u povodu Dana Općine Medulin održati na medulinskoj rivi i u prostoru vinkuranskog kamenoloma 10. i 11. lipnja. Plan je organizirati dvodnevnu međunarodnu umjetničku izložbu s 50 do 150 izlagača, na kojoj će domaći i strani umjetnici na navedenim lokacijama izlagati trodimenzionalne vizualne radove, veće i manje skulpture, minijature, instalacije, dok će stručni žiri dodijeliti nagrade i priznanja najbolje ocijenjenim radovima. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter