Zaz pocetkom lipnja u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska pjevacica Zaz, koja se proslavila hitom "Je Veux", pocetkom lipnja prvi ce put gostovati u Lijepoj Našoj. Popularna kantautorica, pravim imenom Isabelle Geffroy, nastupit ce u zagrebackom Bocarskom domu u nedjelju, 3. lipnja.

Nova zvijezda francuske glazbene scene, ciji je debitantski album "Zaz" vec neko vrijeme medu najprodavanijim stranim albumima u Hrvatskoj, glazbom se bavi od najranijih dana. S pet godina pocela je pohadati satove violine, klavira, gitare i pjevanja, dok je ozbiljniju pjevacku karijeru pocela 2001. godine u blues bendu Fifty Fingers, nakon kojeg je pjevala u razlicitim blues i jazz sastavima.

Dvije godine bila je jednom od cetiri pjevaca 16-clanog sastava Izar-Adatz, a pjevala je i u zborovima. Prošle godine Zaz je svoju novostecenu slavu iskoristila u plemenite svrhe i pridružila se ansamblu Les Enfoires koji jednom godišnje održava humanitarni koncert.

Njena jedinstvena glazbena mješavina jazza, šansone i gipsy swinga i specificnog vokala osigurala joj je obožavatelje diljem svijeta. Nakon što je u proljece 2010. privukla pozornost kritike i publike pjesmom "Je Veux", koja je postala medunarodni hit, Zaz je objavila i prvi nosac zvuka koji je pokazao da se u njoj krije puno više od jednog hita.

Album je u Francuskoj ostvario dvostruku dijamantnu nakladu i mladoj pjevacici donio titulu najizvodenije francuske glazbenice izvan domovine. Nakon odlicnog uspjeha albuma prvijenca, Zaz je nedavno objavila i live album s bogate koncertne turneje pod nazivom "Sans Tsu Tsou".

Najbolji francuski izvozni proizvod i svojevrsna ambasadorica francuske kulture i jezika svoju ce glazbu uskoro prvi put predstaviti i hrvatskim obožavateljima. Informacije o cijeni te pretprodaji ulaznica za njezino prvo gostovanje u Zagrebu organizator koncert Menart objavit ce iduceg tjedna.


Podijeli: Facebook Twiter