Završnica prvenstva bez gostujucih navijaca?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u srijedu je prihvatio prijedlog Udruge klubova Prve HNL da posljednja cetiri prvenstvena kola proteknu bez prisustva gostujucih navijaca, rekao je po završetku sjednice IO-a povjerenik za sigurnost natjecanja HNS-a Zoran Cvrk. No, konacna odluka bit ce donesena nakon sastanka vodstva HNS-a s ravnateljstvom policije, koji bi se trebao održati u cetvrtak.

"Poštujuci zabrinutost kolega iz Prve HNL, Izvršni odbor HNS-a prihvaca njihov prijedlog o kojem ce, s obzirom na rigidnost mjere, razgovarati s ravnateljstvom policije. Odluku o zabrani gostujucih navijaca mogli smo donijeti sami, ali želimo se posavjetovati s odgovornim osobama u policiji da ne bi bilo nereda u gradovima izvan podrucja stadiona. Zajedno s ravnateljstvom policije procijenit cemo koje su utakmice do kraja sezone visokorizicne te ce se ova mjera primjenjivati samo na njih", kazao je Cvrk.

Povjerenik za sigurnost natjecanja dodao je da je Akcijski plan HNS-a o sigurnosti na stadionima donesen i poceo se strože primjenjivati kao izravna posljedica poziva UEFA-e koja traži sigurnost gledatelja na tribinama.

"Buduci da zaštitari ne cine dovoljno u sprjecavanju unošenja pirotehnike na tribine, mi smo tražili uvodenje trostruke odgovornosti - klubova, zaštitarskih tvrtki i udruga navijaca - za iskorjenjivanje korištenja baklji i petardi na stadionima. Tražimo konsenzus oko toga da baklje i petarde nemaju mjesta na utakmicama", izjavio je Cvrk i zakljucio:

"U Hrvatskoj od 2004. godine postoji Zakon o eksplozivnim tvarima prema kojemu paljenje baklje povlaci kaznu od 5.000 kuna. Kako to nije dozvoljeno igdje drugdje, nije ni na stadionima". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter