Završnica glazbenog festivala 6. svibnja

Polufinale pjevačkog festivala "Pula pjeva"
Polufinale pjevačkog festivala "Pula pjeva"

Poluzavršnica pjevačkog festivala "Pula pjeva" održana je u dvorani Zajednice Talijana, poznatom Circolu, a za ulazak u završnicu 4. Pula pjeva "borilo" se 36 polufinalista. U jakoj konkurenciji, unatoč tremi i iščekivanju, svi su bili, kako doznajemo - hrabri i veseli.

Finale uz Dan grada

Prema propozicijama festivala, 15 je kandidata izborilo ulazak u završnicu festivala koja će se održati 6. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu, u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Pule.

Stručni žiri koji je odlučivao o kandidatima koji ulaze u veliku završnicu bio je sastavljen od šest članova. Oni su kandidate ocjenjivali na temelju tri propisana kriterija: vokalne izvedbe, intonacije te scenskog nastupa i dojma koji je uključivao i zahtjevnost glazbene dionice. Žiri u sastavu Bogdan Fabris, profesor glazbene kulture, Sonja Milović, profesorica glazbene kulture, Toni Pernić, tajnik Hrvatske glazbene unije i Edi Cukerić, glazbeni producent odlučio je da su finalisti ovogodišnje manifestacije "Pula pjeva" Deni Brščić, Ana Mišan, Ana Benazić, Zora Cvijanović, Sara Dejanović, Valentina Patrun, Una Ledinski, Bartol Ćatić, Noemi Janković, Barbara Pavlić, Valentina Spajić, Ivona Dominković, Ćalak Ademi, Mila Ledinski i Mila Jovanović.

Afirmacija malih pjevača

Podsjetimo, prijave su za ovogodišnji festival krenule od 20. veljače do 16. ožujka 2017. godine, a audicija se održala 17. ožujka u 17 sati u prostorima Circola.

Sam festival je osmišljen s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Dječji pjevački festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula", a samu organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula, odnosno nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter