Završni radovi za novi pocetak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvo od osam izložbenih izdanja radova ucenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna naslovljeno "1/8" otvoreno je u Multimedijalnom centru Luka. Rijec je završnim djelima polaznika slikarskog (Karmen Božic, Lara Buršic, Sonja Klisovic, Nikola Mijokovic, Korinna Sofie Rojnic, Lucija Ukic) i tekstilnog odjela (Staša Doblanovic, Valentina Ferlin, Ivana Ljuština, Danica Zec) koji su nastali u protekloj školskoj godini. Izložbu su otvorili Davor Kliman, ravnatelj škole, te Mirjana Grahovac Vojinovic, voditeljica MMC-a Luka.

- Ovaj je postav tek pocetak nove višemjesecne suradnje sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna jer radove njenih ucenika namjeravamo u našim prostorima izlagati do svibnja sljedece godine, a nadam se i dalje, rekla je Grahovac Vojinovic na otvorenju izložbe i dodala da je važno upoznavanje publike s buducim umjetnicima, arhitektima, dizajnerima i vizualcima koji ce kreirati buducu scenu grada.

- O Pulu su se oduvijek ogledali umjetnici, medusobna je veza konstantna, a tako je i sa školom, nadovezao se Kliman podsjetivši da je barem 70 posto istarskih likovnjaka svoju umjetnicku formaciju zapocelo upravo pod njenim krovom. Dodao je da je ona bila i jest znacajan prostor, a na to, izuzev spomenutog podatka, upozoravaju i nagrade koje je postigla od svojeg osnutka. Za izložbu radova ucenika veli da upucuje na cinjenicu da je važno publici i sugradanima pokazati nove rukopise, a autore time podsjetiti da ne smiju zaboraviti da ce i u nastavku svoje umjetnicke prakse biti izloženi ocjenjivanju njihovih djela. U tom kontekstu možda je najbolje zapoceti sa završnim školskim radovima, porucio je Kliman.

Naglasio je i da su interesi ucenika razliciti, da se profesori škole trude prepoznati svaki, a ova je izložba, koja ostaje otvorena do 5. listopada, pokazatelj i njihovog umijeca tumacenja svakog izraza. Novi je susret s novim radovima škole najavio za sljedeci mjesec, kada je na rasporedu "2/8".


Podijeli: Facebook Twiter