Završni radovi na Trgu kralja Tomislava


"Zadovoljstvo je što se projekt uređenja Trga kralja Tomislava primiče kraju. Slijede nam završni radovi i vjerujem da će do kraja ovog mjeseca okončati, da će za 20-ak dana i trg i tržnica biti uređeni", rekao je gradonačelnik Boris Miletić na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, još jednom istaknuvši i svima dragu vijest da se parkiranje neće naplaćivati.

(Pre)bijeli beton

Uređenje Trga kralja Tomislava predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u Puli, kojim se infrastrukturno, prometno i estetski uređuje cijelo područje. Nakon nekoliko desetljeća čekanja Verudeži s nestrpljenjem očekuju njegovo puštanje u funkciju i svakodnevno prate što se događa na gradilištu njihova trga. Za radove imaju samo riječi pohvale, jednako tako i sam projekt uređenja, a trenutno najviše komentiraju bijelu podlogu koja izaziva rasprave.

- Vidjet ćemo, možda je previše bijelog betona pa će blještati, kažem nam jedan od umirovljenika s Verude koji svakodnevno obiđe gradilište i prati napredak radova. - Lijepo i brzo rade, stalno se nešto događa na gradilištu pa obiđem da vidim što ima novog. Vjerujem da će biti lijepo, vrijedilo je čekati.

A da su radovi na trgu pri samom kraju vidljivo je golim okom. Tržnica je iznova popločana i postavljeni su unificirani novi "kiosci", dječje igralište je već montirano, iako nedostaje "anti-stres" podloga, čak je i fontana, čini se podna, već zgotovljena, a dovršena je i priprema dvaju parkirališta koje čeka tek asfaltiranje. Kaskadni dio prema dječjem igralištu već odaje sliku budućeg novog trga, a dio koji od centralnog dijela vodi prema Domu sportova Mate Parlov, s "mini" kišnim vrtovima, već je hortikulturno uređen i može slobodno biti u funkciji jer je i podzemno navodnjavanje montirano, baš kao i nova led rasvjeta po cijelom trgu. Doduše, čini nam se da su mladice stabla kod zgrade gdje je smještena Zajednica tehničke kulture posađene preblizu zgrade te bi, kada narastu krošnje, mogle udarati u zgradu. Vrijeme će pokazati! Za sada je vidljivo da nedostaje asfalt na parkiralištima, neuređena je i zona prema zgradi u Palladiovoj ulici, kao i sitni komadi poda po trgu koji će sve povezati u jednu cjelinu. (Goran ROJNIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter