Završni radovi dokaz zrelosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna publika, sadašnji i bivši ucenici pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, prisustvovala je u ponedjeljak otvorenju izložbe 3/4 u Multimedijalnom centru Luka. Rijec je o trecoj od ukupno osam izložbi u Subgaleriji Mul MMC-a kojima se ta škola predstavlja svoj umjetnicki i pedagoški rad.

Dok su prvim dvjema izložbama predstavljeni završni radovi ucenika koji su prošle školske godine maturirali, ovom, kako je prilikom njezina otvaranja naglasio ravnatelj škole Davor Kliman, su odlucili predstaviti najnovije radove ucenika slikarskog i tekstilnog odjela, nastale u školskoj godini 2009./2010.

- Posjetitelji ce tako moci usporediti likovnu izobrazbu dvaju tehnološki razlicitih odjela koji dijele zajednicku "ideju vodilju" škole ciji je imperativ što kvalitetnija izobrazba mladih.

Završni radovi, nastali pod vodstvom mentora, odraz su ucenickih dostignuca i promišljanja na kraju školovanja. Oni su dokaz njihove spremnosti za daljnji likovni život kao umjetnika i dizajnera, kazao je Kliman, koji se prilikom otvorenja dotaknuo školskih i sportskih uspjeha ucenika ove škole.

Izložene radove karakterizira izražena maštovitost i tematska razlicitost. Moci ce se razgledati iducih tjedan dana, a prati ih katalog u obliku fanzina.


Podijeli: Facebook Twiter