Završni koncert violinista u grožnjanskom Kaštelu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U grožnjanskoj koncertnoj dvorani Kaštel, u petak u 17 sati će se održati završni koncert polaznika Tečaja violine za djecu i njihove učitelje. Finale je to tečaja koji se od 1. srpnja održava u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, a voditelj tečaja jest Armin Sešek.

Kroz deset dana tečaja, sviralo se individualno i na probama orkestra, a radile su se i korepeticije, čitanje sa lista i grupni rad, sve u cilju razvoja tehnike i interpretacije, sudjelovanja u oblikovanju analitičkog i sistematičnog načina vježbanja te razvijanja glazbene memorije i glazbene interpretacije.

Na koncertu u petak nastupit će polaznici tečaja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a na programu su djela N. Baklanova, V. Montija, Ch. De Beriota, M. Brucha, B. Bartoka, J. Williamsa i W. A. Mozarta.

Armin Sešek završio je glazbenu školu "Mokranjac" u klasi profesora Vladislava Bobića i studij violine na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Pavlovića. Nakon 12 godina djelovanja u orkestru Beogradske filharmonije, započinje glazbeno-pedagošku djelatnost kao profesor violine na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani. U proteklih sedamnaest godina njegovi studenti osvojili su 175 nagrada (60 prvih i 8 apsolutnih nagrada) na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima. Njegovi bivši učenici danas su uspješni glazbenici na mnogobrojnim Muzičkim akademijama u svijetu te je primio Škerijančevu nagradu za izuzetan doprinos glazbenoj pedagogiji. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter