Završni koncert učenika pulske Glazbene škole

Nastup Asiyah Noemi Koso (M. ANGELINI)
Nastup Asiyah Noemi Koso (M. ANGELINI)

Završni koncert učenika pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održan je u prepunoj crkvi sv. Franje.        Koncert je započeo nastupom zbora osnovne glazbene škole – stariji uzrast, koji je pod vodstvom Suzane Goldin precizno i uigrano izveo Cohenovu skladbu „Hallelujah“. Nakon njih sigurnim nastupom predstavio se  simpatični Hugo Juraj Ocvirk, svirač roga (prva godina glazbene škole) Krassefovim „Liedom“. Klara Rosanda, mlada flautistica, pohađa drugi razred glazbene škole, no i ona je bez treme i sigurno odsvirala „Tri berlinska karnevalska plesa“ nepoznatog autora.

Nicole Maretić Ramos talentirana je violončelistica koja se predstavila Brevalovom „Sonatom u C-duru“, a isto tako izvrstan je bio i harmonikaš Ivan Peruško, koji je izveo „Dječju suitu“ U. Jutile.

Iz nastupa u nastup sve je bolja i violinistica Lucia Lyon koja je vrlo precizno odsvirala „Allegro“ G. H. Fiocca, a potom se predstavio simpatičan puhački orkestar pod ravnanjem Denisa Goldina.

Nježne, romantične Chopinove note iz „Nocturna u cis-molu“ odsvirala je vrlo suptilno Asiyah Noemi Koso, višestruko nagrađena mlada pijanistica, a nakon nje nastupio je mladi flautist Karlo Sandro Puđa s Poppovim „Ruskim ciganskim plesom“, također vrlo kvalitetno. Luka Buršić višestruko je nagrađivan u brojnim školskim predmetima – na županijskim, kao i na državnim natjecanjima, a da mu dobro ide i sviranje klavira, potvrdio je uzvedbom Schubertove skladbe „Impromptu u Es-duru“.

Učenici koji pohađaju srednju glazbenu školu, a koji su nastupili u nastavku programa, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja svake školske godine, te redovito nastupaju na svim školskim produkcijama.

Nino Atanasković daroviti je gitarist koji je odsvirao Torrobov „Allegretto“ iz „Sonatine u A-duru“, dok je harmonikašica Adriana Miletić izvela Balykov „Preludij in memoriam V. Z.“, također vrlo nadahnuto. Talentirana pjevačica Patricija Žudetić pokazala je napredak iz nastupa u nastup, vrlo dobro otpjevavši Zajcovu „Na gondoli“, a darovita pijanistica Tijana Stakić, okrunjena brojnim priznanjima, odsvirala je vrlo nadahnuto dojmljivu Beethovenovu „Sonatu op. 10“.

„Koncertna suita“ F. Angelisa djelo je koje je interpretirao višestruko nagrađivani harmonikaš Noel Dožić. Sopranistica Elena Roce iskazala se solo nastupom, Bachovim „Magnificatom“, te u sastavu već izvrsno uhodanog trija, gdje, osim nje sudjeluju i talentirani pijanist Josip Dobrić i bariton Patrik Andreja), a Dobrić se iskazao i četveroručnim nastupom s pijanisticom Emom Ulemek. Nastupila je i darovita pijanistica Valentina Božac.

I za kraj, nakon nastupa uigrane, talentirane i strastvene izvođačice za marimbom Dore Vojnić, nastupili su zbor i orkestar škole Haendelovom „Hallelujah“ pod vodstvom Milana Grbića. Mentori su učenicima bili njihovi nastavnici, koji su ih pripremili i za ovaj nastup, a to su: Suzana Goldin, Dražen Maretić, Karmen Kirac, Domagoj Terzić, Cvetan Pelčić, Vedran Vojnić, Denis Goldin, Orhida Antunović, Naike Dapiran, Volodimir Balyk, Mariza Burić, Vinka Burić, Maja Petrović, Karlo Kumpare, Danijela Horvat, Giorgio Šugar i Snježana Demarin. Korepetitori su bili Snježana Demarin, Danijela Horvat, Eduard Kancelar, Vesna Ivanović Ocvirk, Ana Debeljuh, Sandra Burić i Jadranka Celić Bernaz. (V. BEGIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter