Završni koncert učenika Glazbene škole

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

U prepunoj crkvi svetog Franje, u svojevrsnom rezimeu cjelogodišnjeg rada, u srijedu je održan gotovo dvosatni završni koncert učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji su, osim svog stečenog znanja, predstavili i sve instrumente pulske muzičke škole. Nakon uvodnog prigodnog govora ravnatelja škole Roberta Rosande, koncert je otvorio zbor Osnovne glazbene škole koji je s balkona, uz orguljsku pratnju mag. art. Eduarda Kancelara, otpjevao Mozartovu "Ave Verum".

U prvom dijelu koncerta nastupili su učenici osnovne glazbene škole - skladbu "Ciarda" A. Curci na violini je izvela Letizia Roce, da bi potom Fabio Ipsa na rogu izveo Straussov "Allerselen". Nicole Maretić Ramos na violončelu te gitaristi Dominik Draguzet i Raul Maretić Ramos odsvirali su tradicionalnu "El condor pasa", a Chiara Moscarda na harmonici "Malog virtuoza" A. Korčevoja. Na klaviru je potom Ljubo Stakić odsvirao Hačaturjanovu "Toccatu"; Ana Hrvatin na flauti Loeilletovu "Sonatu u C - duru"; Bruno Martinovič na saksofonu Porretov "18e Solo de Concours", a Tijana Stakić na klaviru Chopinovu "Fantaisie impromptu u cis - molu.

Na red su zatim došli učenici srednje glazbene škole. Zolotarjovu "Partitu, 1.st." izveo je na harmonici Ivan Žufić; Elena Roce na orguljama Regerovu "Melodiju", op.135."; na gitari je Carla Božac izvela "Sonatinu Meridional" M. M. Ponce, dok je na klaviru Josip Dobrić izveo Hačaturjanovu "Poemu".

Valnea Vretenar je uz klavirsku pratnju prof. Sandre Burić, otpjevala iz Handelove "Mesije" ariju 'Rejoice greatly'; Flora Franjul na trubi Ropartzov "Andante et allegro", a dio iz Mozartove "Čarobne frule", uz klavirsku pratnju Josipa Dobrića, otpjevali su Elena Roce i Patrik Andreja. Izvatke iz teme "Gavotta" i Mozartove "Sonate br. 6" te Schinstineovu "Whispering Woods" na marimbi je odsvirala Dora Vojnić.

Vokalna skupina Sixte ajoutee zatim je otpjevala Mendelsohnovu "Veni domine", da bi koncert zaključio Gudački orkestar glazbene škole, koji je pod ravnanjem dirigenta mag. art. Milana Grbića izveo Bachovu Menuet Badinerie iz Suite br. 2. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter