Završni koncert ucenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna publika prisustvovala je završnom koncertu ucenika Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova koji je održan u crkvi sv. Franje. Nastupili su ucenici osnovne i srednje škole, na raznim instrumentima predstavljajuci glazbene partiture najpoznatijih skladatelja.

Ucenici su pokazali da su dobro uvježbani i sigurni u nastupu. Od brata i sestre Ljube i Tijane Stakic, pijanista u klasi Karmen Kirac koji, premda pohadaju tek drugi, odnosno treci razred, vec imaju za sobom brojna priznanja, pa sve do višestruko nagradene flautistice Klare Petrovic, svi ucenici su pokazali i dokazali da su u svoje nastupe uložili velik trud, za što su i nagradeni toplim aplauzom.

Zbor osnovne škole uz dirigenticu Suzanu Goldin i glasovirsku pratnju Snježane Demarin izveo je Prašeljevu skladbu "Sunce", a pijanist Ljubo Stakic Bachov "Preludij br. 3".

Bachova je skladba bila i na repertoaru Roberta Bernace, trubaca iz cetvrtog razreda osnovne glazbene škole, koji je nastupio uz glasovirsku pratnju Tatiane Šverko Fioranti. Uslijedio je nastup harmonikaša Dina Krizmanica sa skladbom L. Pihlajamaa "Bye, bye polka", pijanistica Tijana Stakic odabrala je cuvenog impresionistickog skladatelja Claudea Debussyja, a ksilofonist Marko Matokovic Paladijevu "Tarantellu", uz glasovirsku pratnju Jadranke Celic Bernaz.

Klarinetist Teo Frgacic odsvirao je Stamitzov "Koncert u B-duru", uz klavirsku pratnju Tatiane Šverko Fioranti, a pijanist Josip Dobric Bartokove "Rumunjske plesove".

Harmonikaš Endi Miletic izveo nekoliko Semjonovih skladbi, a Valnea Vretenar predstavila se "Tokatnom etidom u C-duru" Ive Josipovica. Vretenar je uz Baricu Tutek otpjevala i nekoliko Dvorakovih skladbi, a flautistica Klara Petrovic odsvirala je Massenetovu "Meditation de thais".

Za kraj je nastupio zbor srednje glazbene škole predvoden Vinkom Buric i harmonikaški orkestar uz Tatjanu Lajic.

Ucenike su pripremili profesori Suzana Goldin, Karmen Kirac, Denis Goldin, Tatjana Lajic, Vedran Vojnic, Arduino Malpera, Snježana Demarin, Volodimir Balyk, Jadranka Celic Bernaz, Maja Petrovic, Cvetan Pelcic i Vinka Buric.


Podijeli: Facebook Twiter