Završni koncert Odjela za glazbu pulskog sveučilišta

Vesna Ivanović Ocvirk, Georgie Goldin i Diego Goldin (D. ŠTIFANIĆ)
Vesna Ivanović Ocvirk, Georgie Goldin i Diego Goldin (D. ŠTIFANIĆ)

Odjel za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile organizirao je tradicionalni završni koncert u pulskoj crkvi sv. Franje. Sjajan izbor glazbenog repertoara oduševio je brojnu publiku koja je nadarene studente nagrađivala aplauzom nakon svake izvedbe.

Koncert je započeo nastupom Akademskog mješovitog zbora sveučilišta kojim je dirigirao Denis Modrušan, a izveo je sugestivne skladbe Đ. Dekleva Radaković "Mati" (tekst I. Pilat) i B. Okmace "Zvona" (tekst A. Milovan).

Uslijedile su solo izvedbe, a led je u tom segmentu probio harmonikaš Hrvoje Štimac koji je izveo zabavnu skladbu L. C. Daquina "Le Coucou". Nakon njega publika je mogla uživati u J. S. Bachu pa su Andrea Krunić i Sanja Kolarić na orguljama svirale "Mali preludium br. 1" odnosno "Mali preludium br. 6" dok je Stjepan Posedi izveo "Preludij i fugu u f-molu WTK, I sv.".

"Tugu" L. M. Čuperjani izveli su Georgie Goldin (sopran) i Diego Goldin (rog) uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, dok je harmonikaš Mario Perković oduševio publiku zahtjevnom i neuobičajenom obradom I. Jakševića popularnog "Mađarskog plesa br. 5" J. Brahmsa. Mješoviti vokalni oktet i harmonikašica Jasmina Pamer izveli su skladbu "Ftiček" S. Posedija, dok je harmonikaš Neno Atanasković izveo "Fragilissimo" G. Hermosa. Publiku je oduševila i izvedba skladbe "Allegro molto, op. 6" L. v Beethovena koju su na klaviru izvele Tihana Novak i Stella Cimerman.

Akademski harmonikaški orkestar sveučilišta, kojim dirigira Denis Modrušan, uz solisticu, sopranisticu Antoniju Puček izveo je "Uskrsnuće","Mura" i "Ljubav se ne trži" D. Bobića.

Veliki finale bio je posvećen "Missi brevis u d-molu KV 65" W. A. Mozarta na kojem su se harmonikaškom orkestru pridružili članovi Akademskog mješovitog zbora te solisti Antonija Puček (sopran), Stella Cimerman (alt), Zoran Sedlanić (tenor) i Stjepan Posedi (bas). Studenti su i ove godine pripremili zanimljiv i kvalitetan koncert u kojem je publika mogla nesputano uživati, a njihovi su mentori bili Dražen Košmerl, Eduard Kancelar, Zdenko Osip, Denis Goldin, Sofija Cingula, Vesna Ivanović Ocvirk, Franko Božac, Laura Čuperjani, Marija Vukoja i Elda Krajcar Percan. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter