Završne pripreme za "Noc muzeja"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko muzejsko društvo organizator je tradicionalne, sedme Noci muzeja, koja ce biti održana u petak, 27. sijecnja, od 18 sati do sat iza ponoci.

U više od 100 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi obavljaju se završne pripreme kako bi ta prestižna kulturna manifestacija dosegla, a možda i nadmašila, prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja.

Koji ce se sve muzeji i gradovi u Istri prikljuciti manifestaciji još uvijek nije poznato, no sudeci po prošlogodišnjoj uspješnoj posjecenosti tko god se odluci otvoriti vrata imat ce brojnu publiku.

Podsjecamo, prošlogodišnja Noc muzeja nudila je atraktivan program na 160 lokacija u 67 gradova. Autorice koncepcije Noci muzeja su Dubravka Osrecki Jakelic, predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva, i Vesna Juric Bulatovic, voditeljica marketinga Noci muzeja.

Uspješnost dosadašnjih programa Noci muzeja potvrdila je pretpostavku da postoji kontinuiran interes za ponudu programa kulture, da je manifestacija prerasla iz gradske u nacionalnu te da predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj i turistickoj ponudi Republike Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter