Završna produkcija plesnog studija Zaro

S jednog od nastupa malih zarovaca (M. ANGELINI/arhiva)
S jednog od nastupa malih zarovaca (M. ANGELINI/arhiva)

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula izvedena je završna produkcija plesnog studija Zaro kojom je obilježen kraj školske godine i početak ljetnih praznika.

Program su vodile Kristina Vranković i Tina Đurišić, koje su ujedno i mentorice mladim plesačima. Tijekom večeri nastupalo je stotinjak plesača svih uzrasta - najmlađi među plesačima stari su svega tri godine dok najstariji imaju 25.

Naziv cjelokupne plesne prezentacije je ''Kontrapunkt''. Voditeljica Kristina Vranković ističe da su plesači svojim pokretima i njihovom dramaturgijom željeli oslikati život sa svim njegovim kontradikcijama i kontrastima koje svaki dan vidimo, kao što su to primjerice socijalizacija – nesocijalizacija, buka – tišina i slično.

Plesni studio Zaro čini osam grupa različitih uzrasta, a koreografije koje su prikazali satkane su od različitih stilova.

Moglo se vidjeti mnogo raznih elemenata – od klasičnih plesova pa sve do hip-hopa i suvremenog street jazza. Plesači su oduševili publiku svojim plesnim vještinama, a ona ih je nagradila gromoglasnim aplauzom. (E. O.)


Podijeli: Facebook Twiter