Završje blokirala robinhudovska družina

Završje je za potrebe filma postalo rodno mjesto  legendarnog Robina Hooda (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Završje je za potrebe filma postalo rodno mjesto legendarnog Robina Hooda (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Malešno Završje u općini Grožnjan na Bujštini sa svojih 47 stanovnika i tijekom jučerašnjeg je dana bilo kulisa američkog pustolovnog filma "Robin Hood: Origins", u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan, a režiser je Otto Bathurst. Izvršni producent ove u punom smislu riječi velike svjetske produkcije je E. Bennett Walsh, a jedan od producenata je planetarno popularni Leonardo Di Caprio. O veličini filma svjedoči i njegov ukupni budžet od 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju. 
 
Početni kadrovi filma
 
U Završje, koje je za ovu prigodu postalo rodno mjesto legendarnog Robina Hooda, jučer se nije moglo ni sa sjeverne, ni južne strane gdje su nas zaustavili za to zaduženi redari. Puštali su tek stanare pitoresknog mjestašca ili osobe s posebnom akreditacijom. Na filmskom setu snimale su se akcijske scene. Nakon što je dva 
tjedna Dubrovnik "glumio" srednjovjekovni Nottingham, u Završju se od utorka snimaju početni kadrovi filma u kojima Robin Hood dolazi na zgarište svog rodnog grada gdje na ruševinama svoga doma odlučuje povesti borbu protiv zloglasnog šerifa od Nottinghama. Snimanje će se odvijati još danas, a onda snimateljska ekipa odlazi na drugu lokaciju, u Mađarsku. 
 
Glavna zvijezda filma, američki glumac Jamie Foxx, najpoznatiji je po glavnoj ulozi odbjeglog roba u Tarantinovom hitu "Odbjegli Django", a ovdje utjelovljuje lik Little Johna, sudruga Robin Hooda. 
Tu je i sjevernoirski glumac Jamie Dornan (poznat iz filma "50 nijansi sive") koji ovdje glumi Willa Scarleta iz robinhudovske družine. Konačno tu su engleski glumac Taron Egerton koji glumi Robin Hooda, Ben Mendelsohn kao nottinghamski šerif, te Eve Hewson kao Marian. Redatelj filma je Otto Bathurst, a scenarist Joby Harold. 
 
Uskoro kod Parenzane
 
Prema najavi, u okolicu Završja, kod mosta Parenzane, filmska ekipa se vraća vrlo brzo, već na proljeće kada priroda zazeleni, a tada će se snimati scene borbe između robinhudovske družine i šerifovih vojnika. Premijera filma "Robin Hood - Origins", trebala bi biti sljedeće godine u ožujku. (Anđelo DAGOSTIN)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter