Završio Sete Sois Sete Luas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjeg dana Festivala Sete Sois Sete Luas, koji se odvijao tri dana na središnjem rovinjskom trgu, nastupili su zanimljivi glazbenici iz Zelenortske republike te domaci Gustafi.

Glazbenike iz Zelenortske republike predvodi Mario Lucio, osnivac i lider sastava Simentera, a njihovu glazbu možemo svrstati u world music. Umjetnicka ostvarenja Marija Lucia osigurala su mu poziv Vlade Zelenortske Republike da bude autor glazbenog projekta Zelenortske Republike za Svjetsku izložbu u Sevilli 1992. i za onu u Lisabonu 1998. godine.

Od 2002. godine kulturni je ambasador Vlade Zelenortske Republike, a 2006. godine predsjednik republike odlikovao ga je ordenom Vulkana, kojom se dici i vrsna glazbenica Cesaria Evora.

S Gustafima je, naravno, nastala fešta, a trg je pretvoren u plesni podij i to gotovo puna tri sata.

Citav se projekt Sete Sois Sete Luas, koji ove godine slavi svoje 18. izdanje, u Rovinju održao treci put, a odvija se i u Brazilu, Zelenortskoj Republici, Francuskoj, Grckoj, Izraelu, Italiji, Maroku, Portugalu i Španjolskoj. Zbog visoke kulturne vrijednosti i europske dimenzije financira ga i Europska unija, a u Rovinju se dogada u organizaciji Istarske županije, Grada Rovinja, njezine Turisticke zajednice te Edija Maružina.


Podijeli: Facebook Twiter