Završio pulski Monte Libric

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subota navecer, kao i nedjelja ujutro, na Monte Libricu protekli su u znaku dobrih vibracija te zanimljivih programa.

U subotu je održana "prava" predstava, kako su komentirali oduševljeni klinci, a rijec je o izvedbi djela "Mini & Maxi" Talijanske drame rijeckog HNK-a nastalog prema istoimenoj knjizi Marija Schiavata, vodnjanskog autora nastanjenog u Rijeci.

I sam je Schiavato gostovao na Monte Libricu, gdje je govorio o svojim djelima za najmlade te o svojoj velikoj strasti - alpinizmu.

Predstavu je režirao Giorgio Amodeo, koji je u nedjelju i glumio, zamijenivši Lucia Slamu, a izvrsne su uloge ostvarile i Elena Brumini (Mini), Rosanna Bubola (Maxi) te Alida Delcaro, koja je kao i Amodeo u toj predstavi interpretirala razne uloge.



Ova je predstava o vanzemaljcima te o spoju zemaljskog i svemirskog dobro nasmijala klince, koji su njezine aktere ispratili toplim aplauzom.

Zvijezda subotnje veceri bila je ponovno talijanska autorica Francesca Ruggiu Traversi, koja je s Bakom Libric pricala o neobicnim pustolovinama djecaka Tommyja i njegovim susretima s duhovima.

Održane su i razne radionice, crtaonice, igraonice, a veliki je broj djece zajedno s roditeljima kupovao knjige, veselo ih listao uživajuci u njima. Neka su djeca trcala iz jedne radionice u drugu, nastojeci obuhvatiti cim više sadržaja, cas gledajuci animiranu lektiru u velikoj dvorani, potom sudjelujuci u scenskim igrama s autorom u Libric kucici te zatim stvaralacki pricajuci, crtajuci…



- Monte Libric bio je posjecen iznad ocekivanja, neke su radionice održane i dvaput, a kada su školska ili vrticka djeca dolazila u skupinama neplanirano, i za njih bi se održao program. Imali smo preko dvije tisuce djece u organiziranim dolascima, a puno ih je bilo i u poslijepodnevnim satima s roditeljima.

Zadovoljni smo cjelokupnim programom, gostovanjima, sve je bilo iznad ocekivanja. Novi termin za Monte Libric bio je pun pogodak, i još uvijek smo puni dojmova, vec smo poceli planirati iduce izdanje jer je ova manifestacija pokazala da je interes za knjigom velik, kazala je direktorica Librica Slavica Curkovic.


Podijeli: Facebook Twiter