Završio peti Casanovafest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjeg dana vrsarskog festivala ljubavi i erotike Casanovafest je ugostio pisca i sociologa Brunu Šimlešu, književnika Zorana Ferića, grupu Nola i playboyevu zečicu Enu Friedrich koja je u jutarnjim satima pozirala fotografu Ivanu Baliću Cobri, a fotografije će se moći pogledati na sljedećem festivalu.

Večernji program počeo je Šimlešinim predavanjem na terasi hotela Vista na temu cjelokupne svjetske umjetnosti i jedinog smisla života – ljubavi. Sociolog i autor knjige "Ljubavologija" svoja uvjerenja o ljubavi i životnoj sreći temelji na pozitivnom konceptu voljenja sebe.

Na Casanovinom vidikovcu održana je književna večer sa zagrebačkim književnikom Zoranom Ferićem, jednim od najnagrađivanijih suvremenih hrvatskih književnika. Razgovaralo se o njegovoj posljednjoj knjizi "Kalendar Maja", ali i ranijim djelima. Profesor hrvatskog jezika u zagrebačkoj jezičnoj gimnaziji šest je godina radio na ovom romanu u kojem tematizira ljubavni trokut u kojem se kreće troje prijatelja iz srednjoškolskih dana. O svojim životima i odnosima otvoreno progovaraju na ponovljenom maturalnom putovanju koje organiziraju kao 70-godišnjaci, rekapitulirajući svoje živote.

Druženje se nastavilo na Trgu svetog Antona na kojem je ove godine nastupila pulska grupa Nola čija su okosnica i konstanta pjevačica Gabrijela Galant i njezin suprug Marijan Jelenić, autor glazbe i svih tekstova. U sat i pol koliko je trajao koncert posjetitelje su proveli kroz 20 godina svoga rada, od prvog velikog hita "Dio tebe" do posljednjeg "Iznad oblaka". Na kraju su otkrili da su sve pjesme zapravo dnevnik njihove mladalačke ljubavi koja je rezultirala brakom i roditeljstvom i koja traje i danas.

U staroj vrsarskoj školi festival je zatvoren projekcijom erotskog krimića "Poljubac smrti". (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter