Završio medunarodni rally Histria Clasic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luciano Botto i Gianmarino Francesco u Triumphu TR7 iz 1980. pobjednici su devetog medunarodnog rallyja starodobnih automobila Histria classic.

Fulvio Tonutti i Monica Specia, za volanom Fiata Osce 1500 iz 1957., osvojili su drugo, a Fulvio Ierman i Claudio Visintin u Lanci Beta Coupé iz 1982. trece mjesto. Iva Bencic i Elio Štifanic u Volkswagenovoj "bubi" 1303 iz 1973., na 16. mjestu medu 62 sudionika, najbolja su hrvatska posada, a Danijela i Vesna Zec u Renaultu 8 Gordina iz 1967. osvojile su nagradu za najbolju žensku posadu, doznali smo od predstavnika organizatora Dubravka Zeljka.

Šarena povorka oldtimera stigla je do svog odredišta, porecke rive, u nedjelju oko 13 sati. Nakon vožnje gradom vozaci su parkirali ispred hotela Palazzo, gdje su brojni posjetitelji imali prigodu razgledati stare automobile, a najvecu pažnju plijenila je Bugatti Brescia iz 1924. godine.

Utrka duga 200 kilometara startala je u Buzetu, a oldtimeri su preko Livada, Baredina, Tinjana, Žminja, Pule i Rovinja te nakon 20 ispita preciznosti, pod budnim okom sudaca iz medunarodne federacije udruga starih automobila FIVA-e, stigli do Poreca, gdje je nakon rucka bila zakazana podjela nagrada.

Utrku je organizirao HAK Auto klub Istra Oldtimer, u suradnji s talijanskim klubom Ruote del Passato iz Poredenonea, uz pomoc gradova i turistickih zajednica Buzeta, Novigrada, Pule i Rovinja. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter