Završio BLIK, Petar Gojtanić i Enna Peroš na vrhu

Enna Peroš
Enna Peroš

Na penjalištu u Rašanovoj ulici u Pazinu završila je Boulder liga Istre i Kvarnera (BLIK), a slavili su pazinski penjači Enna Peroš i Petar Gojtanić. I dok je Peroš već unaprijed osigurala titulu najbolje penjačice regije, Gojtaniću je to pošlo za rukom tek u zadnjem kolu.

Finalno natjecanje pružilo je izvrsnu penjačku tekmu budući da su odlučivale nijanse, a poredak je ovisio o jednom ispenjanom smjeru razlike.

Gojtanić je iskoristio izostanak Gianfranca Dušića u dva kola natjecanja te stigao do prvog mjesta. Dušić je tako bio drugi u finalu te ukupno četvrti. Goran Matika (Hiperaktiv) osvojio je četvrto mjesto u finalu, što mu je bilo dovoljno za drugu poziciju ukupnog poretka, a mlađahni Vito Mužević iz Riječkog alpinističkog kluba u finalu je bio treći te je na tome mjestu završio i u ukupnom poretku. Perspektivni Pazinac Teo Legović na kraju je bio četvrti.

Kod žena Enna Peroš je redovitim pobjedama osigurala zlato u ukupnom poretku, ali i u posljednjem kolu pokazala je dominaciju zavidnom razlikom ispenjanih smjerova (topova). Na drugo mjesto plasirala se Petra Kandijaš (RiRockClimbing), no to joj nije bilo dovoljno za srebro u ukupnom poretku, već je završila na trećem mjestu, sa samo sedam bodova iza Marte Jedrejčić (Hiperaktiv), najmlađe natjecateljice plasirane među prvih pet u seniorima. Treće mjesto u finalu BLIK-a pripalo je Lini Stock (RiRockClimbing), što joj je bilo dovoljno da bude četvrta u ukupnom poretku, ispred Lucije Jedrejčić (Hiperaktiv).

Sezona BLIK-a 2012./13. sastojala se od sedam službenih i jednog neslužbenog natjecanja, a snage su odmjeravali vrhunski hrvatski penjači s područja Istre i Kvarnera, njih čak 90. Natjecanja su se održavala u Rijeci, Pazinu i Puli te Poreču.

Boulder će još neko vrijeme mirovati jer slijedi razdoblje ljepšeg vremena, što će pravi zaljubljenici u ovaj sport itekako iskoristiti za penjanje po "živim" stijenama. (piše i snimio A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter