Završila trodnevna bikerska fešta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock & ride - najbolji je opis Twin Horn Beach Partyja koji je, prema rijecima organizatora, ove godine okupio desetak tisuca ljudi. Ova trodnevna bikerska fešta završila je u nedjelju, a osim što je obilježila vikend, simbolicno je oznacila kraj ljeta.

Tijekom tri dana bikeri i okupljeni znatiželjnici mogli su se opustiti i provesti - a to je zasigurno bio moto okupljenih koji su na ovaj medunarodni motoevent, koji vec godinama slovi za jedan od najvecih u Europi, došli iz gotovo svih krajeva Europe.

Prema rijecima organizatora, predsjednika motokluba Twin Horn MC-a Edija Ljubica, na dva kotaca došli su i posjetitelji iz Moskve i drugih krajeva Rusije te iz Litve. Tradicionalno je bilo i Austrijanaca, Nijemaca, Slovenaca, Madara te ponešto Poljaka i Talijana.

Subota je bila rezervirana za glavninu dogadaja. Bilo je tu svega: od mnoštva izglancanih limenih zvijeri na dva kotaca do štandova na kojima se nudilo sve i svašta - od motoristicke opreme do tetoviranja ili pak mogucnosti fotografiranja s pitonom oko vrata.

Nakon defilea motorima po Puli, na Monumentima je održan impresivan stunt show u kojem je glavna zvijezda bio stunter Paky. Uslijedile su motoigre i hrvanje u blatu u kojem je bio cilj iz blatne kupke izvuci što više limenki piva.

Na izbor za najljepše preradeni motocikl prijavila su se samo cetiri vozaca koja su predstavila svoje atraktivne ljubimce. U skladu s tim, ocjenjivacki žiri je odlucio nagraditi sva cetiri motocikla.

"Moj motor je najljepši danas, a posvetio bih ga svom bratu koji je poginuo na Uskrs. Na motoru sam radio cijelu prošlu zimu i on mi zaista puno znaci", kazao je Mario Jajalo iz Labina, jedan od pobjednika izbora za vlasnika najljepše preradenog motocikla i pobjednik hrvanja u blatnoj kupki.

Subotnja vecer bila je rezervirana za nastupe bendova The Static i Heat te Plave trave zaborava koja je svojim country-western repertoarom na kojem su se našli klasici poput "Country Roads" i "Sweet home Alabama" rasplesala brojnu publiku. Održan je i vruci seksi show striptizete Veronice.

Zabava se nastavila uz nastup grupe Heat. Pivo se tocilo, grlo se mocilo. I tako do dugo u noc. (Marko PERCAN, snimio Dejan ŠTIFANIC)

Na izložbi i jedan motor iz 1935.

Subotnji program otvoren je izložbom oldtimera, na kojoj su se mogle vidjeti stare vespe, opeli, bube i ficeki. Ipak, meta svih ljubomornih pogleda bio je atraktivan motor marke NSU iz 1935. godine.


"Radi se o izuzetno rijetkom primjerku motora, a specifican je zbog otvorenih ventila na samom motoru. Kada sam ga poceo restaurirati, nije bio u ovakvom stanju, a restauracija je trajala šest godina uz svesrdnu pomoc mojih prijatelja.

Cesto me ljudi pitaju kolika je njegova vrijednost, no ja o tome niti ne razgovaram", govori nam ponosni vlasnik Ivica Bajt koji je na ovaj motosusret došao iz Požege. "Prvi put sam ovdje i zaista vam s oduševljenjem moram reci sve najbolje, siguran sam da cu doci i iduce godine", kaže Bajt.


Podijeli: Facebook Twiter