Završila Media Mediterranea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinocnim partyjem na tvrdavi Punta Christo u Štinjanu zatvoreno je 12. izdanje festivala Media Mediterranea, a po prvi put u Puli je nastupila beogradska grupa S.A.R.S.

Sa svirkom su poceli sitno prije jedan sat ujutro, a kasnije su nam otkrili da su u pocetku bili obeshrabreni nebrojnom publikom. Za ovdašnje navike izlaženja ništa cudno, kako je noc odmicala situacija se poboljšala pa je za njihovog koncerta u dvorištu bilo najviše zainteresiranih.

Pitke melodije, definirane kao blues, folk rock i reggae te pokoji angažirani tekst ponuden na isti nacin zabavljali su prisutne, ocekivani vrhunac uz pjesmu koja je proslavila grupu, "Budav lebac", ali publika je pokazala da joj je poznat i ostatak njihova opusa pa su na bisu nekoliko pjesama i ponovili.

Nakon njih festivalski dobri znanci, takoder Beogradani, producentski duo Shazalakazoo koji cine Milan ?uric i Uroš Petkovic. Elektronska etno world, odnosno balkanska glazba, od DJ-anja, MC-anja ali i sviranja violine uživo. Plesno, u d'n'b maniri, nažalost, uz znatno prorijedenu publiku.

Tvrdava Punta Christo je u subotu, dobro posjecena, zaživjela na tri floora, od dubstepa preko etno d'n'b-a do housea. U dvorištu su osim S.A.R.S.-a i Shazalakazooa nastupili i clanovi King Shango sound systema i Exotic Times kolektiva, a floor je nastupom zatvorio Tricky D iako se publika u potpunosti preselila na preostale bine.

Razlog, ocita loša procjena organizatora, a ne nekvaliteta izvodaca. Na dva platna svoje vizualizacije su prikazivali VJ-i Edna, Simpevisual, Zeko i Ana.

U atriju, ambijentalno najprivlacnijem i tijekom cijele noci popunjenom, sinoc progressive house i srodni, nabrijaniji, zvukovi, izvodaci Vitruvian, Tom Jay, Rosho, Marino. Na trecoj bini, terasi ljetnog Seasplash kluba cjelovecernji Teddy-Lee set. Pretežno dubstep, pred svitanje najrasplesaniji floor.

Dobar provod, dobra posjecenost. Dojam: sve dalje od inicijalnog Media Mediterranea koncepta, a bliže ljetnim svaštarskim "festivalima", bar što se zabavno-glazbenog dijela tice.


Podijeli: Facebook Twiter