Završila je druga faza uređenja parka Humagum


Završila je druga faza uređenja parka Humagum, a svečanom otvarenju prisustvovali su čelnici gradske vlasti i predstavnici  mjesnog odbora Punta. Igralište za djecu opremljeno je novim, suvremenim igralima na antitraumatskoj podlozi i njihalicom koja je prilagođena za djecu s teškoćama u razvoju. Tu su i  nove sprave street workout parka, klupice za odmor, mali labirint za djecu i odrasle, dvije solarne klupe, mnoštvo autohtonog istarskog i mediteranskog bilja, perivoj ruža dug gotovo 250 metara, a u izradi je i glazbena ograda zahvaljujući kojoj će se s lakoćom moći odsvirati Beethovenovu 9. simfoniju, ''Odu radosti''.

- Grad Umag iz dana u dan pretvara svoje ruho u ekološki zdrav i zeleni grad te se ubrzano razvija i raste. Iznimno sam ponosan što danas mogu svečano otvoriti naš novi gradski park,  mjesto zajedničkog okupljanja i kutak u kojem ćemo pronaći predah od svakodnevnice, mjesto gdje se djeca i roditelji mogu zajedno razonoditi. Iz dana u dan vidljivo podižemo kvalitetu i standard života u našem Umagu, a park Humagum je zasigurno najljepši primjer toga, istaknuo je umaški gradonačelnik, Vili Basanesse.

Novootvoreno krilo parka dio je velikog projekta ''Umag Smart city-Green city 2010.-2020.''  i  daje novu dimenziju i vizuru umaškoj promenadi. Park će se u konačnici, nakon završetka treće faze, koja započinje, prostirati na gotovo 30.000 četvornih metara.

-Kada park bude dovršen bit će to jedinstveni primjer modernog urbanog parka sa svim blagodatima i bogatstvima prirode spojenih s modernim tehnološkim dostignućima. Bit će to, u konačnici, zaštitni znak Umaga. (Tea GRGIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter