Završila istarska odiseja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druženjem u agroturizmu Ograde u Katunu Lindarskom završila je odiseja sedmero mladih Europljana koji su u sklopu medunarodnog programa Eurodyssée/Eurodyssey od svibnja boravili u Istri.

Eurodyssey je program razmjene izmedu regija clanica Skupštine europskih regija namijenjen mladima od 18 do 30 godina, a omogucava im stjecanje profesionalnih iskustava u raznim djelatnostima, primjerice turizmu, kulturi, medijima, znanosti, poljoprivredi ili administraciji. Mladima se omogucuje i ucenje ili usavršavanje stranog jezika.

Istarska je županija clanica Skupštine europskih regija od 1994. a od 1996. aktivno sudjeluje u Eurodyssey. Od tada je u Istri boravilo 88 mladih iz raznih europskih zemalja, a 112 mladih Istrana je profesionalna iskustva stjecalo u Europi.

Ove su godine, od 17. svibnja do 20. kolovoza, u Istri radili mladi iz Francuske, Norveške, Portugala i Španjolske. Isabell Kovacevic (Norveška) radila je u Domu za starije i nemocne "Alfredo Štiglic" u Puli. Gemma Rodríguez Rovira (Španjolska) radila je u Turistickoj zajednici grada Pule. José Rui Lima Paitio (Portugal) bio je u Javnoj ustanovi Nacionalni Park Brijuni. Julien Duval (Francuska) radio je u Javnoj ustanovi Natura Histrica kao vodic u Romualdovoj pecini u Limskom kanalu. Francuzi Florent Lahousse i Pierre Degorce radili su u videoprodukcijama, Artimu i MedVidu.


Podijeli: Facebook Twiter