Završetak teške godine uz blagdanske pjesme

Mandolinisti i dirigent Vili Popović (M. ANGELINI)
Mandolinisti i dirigent Vili Popović (M. ANGELINI)

Premda je godina na izmaku bila vrlo teška za Kulturno-umjetničko društvo "Lino Mariani", jer su iznenada preminula dva dirigenta, i to u kratkom vremenskom razdoblju - Edi Svich, dirigent muškog i mješovitog zbora te Ivan Štekar, koji je vodio mandoliniste, a kvalitetne dirigente nije lako pronaći preko noći, zahvaljujući velikom trudu i angažmanu predsjednice ovoga KUD-a, Lorette Godigna, pronađena su adekvatna rješenja i sinoć je u prepunoj dvorani Zajednice Talijana održan blagdanski koncert.

Nastupili su mješoviti zbor predvođen Francom Moscarda, mandolinisti predvođeni Vilijem Popovićem, koji ravna i muškim zborom, ženski zbor koji vodi već godinama Orietta Šverko, te kao gosti talentirani plesači iz studija Art Dance pod vodstvom Tatjane Samuele Ban.

Sve tehničke poteškoće oprostit ćemo u ovo blagdansko vrijeme, znajući da je uložen silan trud, ali vremena je bilo jednostavno premalo za kvalitetnije uvježbavanje i uigravanje dirigenata i pjevača, no pokazan je veliki trud i zasigurno će već prilikom idućeg nastupa rezultati biti još bolji.

Najprije je nastupio mješoviti zbor s "Amici miei", potom je potpourri prigodnih blagdanskih skladbi izveo mandolinistički orkestar, a kao intermezzo nastupili su članovi Art Dancea s nekoliko vrlo simpatičnih koreografija, pokazavši još jednom svoju gracioznost i uvježbanost.

Mješoviti zbor izveo je nakon toga "Gioia al mondo", a muški zbor "Buonanotte bambin". Nakon toga se mješoviti zbor ponovno predstavio s nekoliko blagdanskih pjesama, a ženski zbor izveo je također prigodan tematski blok blagdanskih kompozicija.

Za kraj su svi zajedno pod vodstvom Vilija Popovića izveli nekoliko poznatih prigodnih pjesama, među kojima je "Bijeli Božić".

Kroz program je simpatično i duhovito vodio Vili Paoletić, a prigodnim se riječima obratila i predsjednica ovoga KUD-a Loretta Godigna. (Vanesa BEGIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter