Završena Mini ulica: Trijumf Istre 1961

Detalj iz finala (M. ANGELINI) 
Detalj iz finala (M. ANGELINI) 

Trijumfom prve ekipe Istre 1961 okončano je šesto izdanje "Mini ulice 2012 - Splitska banka". Klinci u zeleno-žutim dresovima ponovili su uspjeh svojih starijih kolega koji su slavili na "Mini ulici" 2009. godine, čime je Istra 1961 postala prvi klub koji je dvaput uspio otići do kraja na ovom turniru.

Bio je to dramatičan ogled čije je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka, da bi u drugoj minuti nastavka Mihael Rovis pogodio vlastitu mrežu i tako je pulska Istra došla u vodstvo.

Taj je rezultat bio na semaforu do 41 sekunde prije kraja finalnog dvoboja, a onda se ukazao Stefan Stojanović koji je donio poravnanje Istri 1961 i tako odveo susret u rulet sedmeraca.

Njega je preciznim udarcem otvorio Deni Šuran za vodstvo Istre 1961, nakon čega je njegov klupski kolega, golman Josip Dizdar zaustavio udarac Benedikta Rosmanitha.

U drugoj seriji se Mihael Rovis iskupio za postignuti autogol, da bi potom Maurizio Bastijanić umjesto mreže pogodio stativu i fešta dječaka u zeleno-žutom mogla je započeti.

Uz pehar namijenjen pobjednicima, iz redova Istre 1961 stigao je i najbolji igrač turnira Stefan Stojanović, najboljim golmanom proglašen je Antoni Zovko iz pulske Istre, dok je šest postignutih pogodaka Sanjinu Kovačiću iz porečkog Jadrana donijelo naslov najboljeg strijelca turnira.

U susretu poraženih polufinalista dječaci prve ekipe porečkog Jadrana svladali su svoje vršnjake iz prve ekipe Uljanika rezultatom 2:0 i tako osvojili treće mjesto.

Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu kad je lanjske pobjednike u vodstvo doveo Filip Mendiković, da bi potom pobjedu potvrdio Sanjin Kovačić.

Mogao je Kovačić u nastavku još jednom poentirati, no nije uspio realizirati kazneni udarac, odnosno obranio mu ga je Luka Katarin, čuvar mreže uljanikovaca.

U ranije odigranim polufinalima prva ekipa Istre 1961 je nakon velikog preokreta svladala Porečane, dok je ogled između pulske Istre i Uljanika odlučio pogodak Venasa Džanića.

Rezultati, polufinale: Jadran Poreč I - Istra 1961 I 3:4-7m (2:2), Uljanik I - Istra Pula I 0:1; za 3. mjesto: Jadran Poreč I - Uljanik I 2:0; finale: Istra 1961 I - Istra Pula I 3:1-7m (1:1).

Finale: Istra 1961 I – Istra Pula I 3:1–7m (1:1). Suci: Krasnik i Starčević (oba Pula). Strijelci: 0:1 Rovis (12' - ag.), 1:1 Stojanović (20'). Sedmerci: 2:1 Šuran, Rosmanith - Dizdar brani, 3:1 Rovis, Bastijanić - stativa.

ISTRA 1961 I: Dizdar, Pecirep, Rojnić, Žufić, Stanić, Adrović, Poldrugovac, Stojanović, Šuran, Tepšić, Valić, Kristaj, Rovis.

ISTRA PULA I: A. Zovko, S. Zovko, Pavlović, Klasan, Bastijanić, Ladislović, Kajtazović, Rosmanith, Džanić, Dekleva, Šćulac, Jurak, Lukić, Miletić, I. Jukan, H. Jukan. (I. CEROVAC)

Podrška Demona

Dječaci Istre 1961 imali su bučnu podršku iz gledališta, jer je neposredno pred početak finalnog na tribine stigla skupina Demona, među kojima je bio, zar je netko i sumnjao, Ivan Zgrablić, koja je tijekom cijelog susreta navijala za "zeleno-žute".


Podijeli: Facebook Twiter