Završena Giostra, zbog kiše otkazana promocija albuma


Iako je najava nevremena i pljusak koji se kasnije spustio na Poreč sinoć primorao giostrante da otkažu završnu svečanost povijesnog festivala Giostra, ipak će ovogodišnji festival ostati zabilježen kao jedno od najuspješnijih izdanja koje su pratili brojni domaći i strani posjetitelji.

Koncert i promocija albuma "Viva la Giostra!" sa skladbama iz istoimenog mjuzikla održanog prije dvije godine održat će se naknadno, doznajemo od organizatora.

Ovogodišnji festival ostat će zapamćen po velikom broju sudionika, njih više od 250 iz Društva prijatelja Giostre te gostiju iz drugih krajeva Hrvatske i Italije, ali i po originalnom i dobro osmišljenom sajmu autohtonih proizvoda i prezentaciji starih zanata te konjičkom viteškom turniru koji je pratilo, računaju organizatori, oko dvije tisuće ljudi.

- Ove godine kulisa je bio dobro organiziran sajam na Trgu slobode i prezentacija starih zanata u muzeju koji su posjetili brojni gosti. Sve je napravljeno na volonterskoj bazi, uz puno uložene energije, truda i vremena, kazala je Elena Uljančić-Vekić, predsjednica Društva prijatelja Giostre i ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine. (V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter