Završena akcija u Saint-Denisu: Dvoje mrtvih, 7 privedenih

Ilustracija (AFP)
Ilustracija (AFP)

Operacija provedena u pariškoj sjevernoj četvrti Saint Denis završila je, dvije su osobe mrtve, a sedam ih je privedeno, rekao je glasnogovornik francuske vlade, potvrdivši ranije izjave jednog policijskog izvora.

Pet dana nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129 ljudi, policijska antiteroristička operacija širokih razmjera pokrenuta je u srijedu prije zore u predgrađu Saint-Denis. Meta joj je bio navodni organizator pariških napada Abdelhamid Abaud. Policija se, kako pišu mediji, koncentrirala na jedan stan u pješačkoj zoni Saint-Denisa, pariškog predgrađa u kojem je brojna useljenička zajednica.

Dvije su osobe poginule, uključujući ženu koja je sama aktivirala eksploziv. Sedam je osoba uhićeno, a najmanje je pet policajaca ranjeno. Među uhićenima, kako javljaju televizija RTL i Le Monde, nije Abdelhamid Abaud.

Operacija je počela prije zore u toj četvrti koja se nalazi ni kilometar daleko od Stade de Francea koji je bio jedan od ciljeva atentata 13. studenoga.

Od zore su u Saint-Denisu odjekivale eksplozije i rafali iz automatskog oružja. Raspoređena je vojska, a od stanovnika je zatraženo da ne izlaze iz kuća. Linije autobusa i podzemne željeznice su u prekidu.

Stanovnici te četvrti u zoru su, kako sami kažu, mislili da je počeo rat kada su čuli detonacije, helikoptere i rafale te vidjeli raspoređene vojnike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter