Završena akcija "Putevima rovinjskih delicija"

Dodjela priznanja na završnici gastonomske akciji "Putevima rovinjskih delicija" (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Dodjela priznanja na završnici gastonomske akciji "Putevima rovinjskih delicija" (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Podjelom priznanja sudionicima gastronomske akcije "Putovima rovinjskih delicija" sinoć je u Hotelu Eden završena sedmodnevna kulinarska pustolovina u kojoj je sudjelovalo devetnaest rovinjskih restorana.

Svi oni tijekom proteklih sedam dana u svojim su objektima nudili riblje, odnosno mesne menije po popularnim cijenama od sto kuna, ne bi li i na ovaj način predstavili svoje kulinarske vještine, a i utjecali na produženje turističke sezone.

A da je sezona uistinu fantastična najbolje govori slab odaziv vlasnika restorana završnici gastronomske akcije.

Kako su nam rekli predstavnici Udruženja obrtnika, zbog velikih obveza i punih restorana, fešti dobrog ića i pića odazvalo se tek pet ugostitelja - sudionika akcije "Putevima rovinjskih delicija".

Ipak, kako je naglasio Graciano Švić, predsjednik rovinjskih obrtnika akcija koja se po prvi puta organizirala u Rovinju polučila je dobre rezultate. U Udruženju zadovoljni su zadovoljni brojem posjetitelja koji su ne samo iz grada svete Eufemije već i iz čitave Istre došli na rovinjske delicije, pa se već slijedeće godine nastavlja akcija koja bi u konačnici trebala postati tradicionalna.

Po riječima Viljama Cveka, direktora hrane i pića ugostiteljske kuće "Maistra", koja se pored Turističke zajednice grada našla u ulozi suorganizatora, rovinjski ugostitelji imaju što ponuditi, a kada se na njihovim jelovnicima nađu i autohtona jela napravljena od domaćih namirnica uspjeh ne može izostati.

Za sinoćnji meni u hotelu Eden pobrinuli su se hotelski djelatnici predvođeni chefom Igorom Košarom, a koji su na prijedlog Cveka sačinili atraktivni jelovnik dok je za dobar štimung bio zadužen domaći Party band. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter