Podjelom priznanja sudionicima gastronomske akcije "Putovima rovinjskih delicija" sinoć je u Hotelu Eden završena sedmodnevna kulinarska pustolovina u kojoj je sudjelovalo devetnaest rovinjskih restorana.
Svi oni tijekom proteklih sedam dana u svojim su objektima nudili riblje, odnosno mesne menije po popularnim cijenama od sto kuna, ne bi li i na ovaj način predstavili svoje kulinarske vještine, a i utjecali na produženje turističke sezone.
A da je sezona uistinu fantastična najbolje govori slab odaziv vlasnika restorana završnici gastronomske akcije.
Kako su nam rekli predstavnici Udruženja obrtnika, zbog velikih obveza i punih restorana, fešti dobrog ića i pića odazvalo se tek pet ugostitelja - sudionika akcije "Putevima rovinjskih delicija".
Ipak, kako je naglasio Graciano Švić, predsjednik rovinjskih obrtnika akcija koja se po prvi puta organizirala u Rovinju polučila je dobre rezultate. U Udruženju zadovoljni su zadovoljni brojem posjetitelja koji su ne samo iz grada svete Eufemije već i iz čitave Istre došli na rovinjske delicije, pa se već slijedeće godine nastavlja akcija koja bi u konačnici trebala postati tradicionalna.
Po riječima Viljama Cveka, direktora hrane i pića ugostiteljske kuće "Maistra", koja se pored Turističke zajednice grada našla u ulozi suorganizatora, rovinjski ugostitelji imaju što ponuditi, a kada se na njihovim jelovnicima nađu i autohtona jela napravljena od domaćih namirnica uspjeh ne može izostati.
Za sinoćnji meni u hotelu Eden pobrinuli su se hotelski djelatnici predvođeni chefom Igorom Košarom, a koji su na prijedlog Cveka sačinili atraktivni jelovnik dok je za dobar štimung bio zadužen domaći Party band. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)