Završen projekt "Zajedno 2015."

Projekt "Zajedno 2015"
Projekt "Zajedno 2015"

U utorak navečer u Dnevnom boravku Centra gradskih udruga Rojc otvorena je izložba radova nastalih u sklopu projekta "Zajedno 2015." kojega, zahvaljujući potpori Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, već nekoliko godina provodi Udruga Art studio.

Sve je to započelo još 2009. godine radionicama u kojima su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Kaštanjer i učenici s teškoćama u razvoju iz Škole za odgoj i obrazovanje. Zaredale su se zatim škole Stoja, Centar, Monte Zaro, Veli Vrh, Tone Peruško te u prvom polugodištu 2015./2016. godine i učenici Osnovne škole Vidikovac.

- Radionice rado pohađaju djeca s većim teškoćama i njihovi vršnjaci osnovnoškolske dobi bez teškoća u razvoju, druže se, međusobno upoznaju, pomažu, zajedno kreativno izražavaju, igraju i provode svoje slobodno vrijeme, rekao je predsjednik Udruge Art studio Igor Fabris.

Uz njega radionice su vodile i defektologinja Škole za odgoj i obrazovanje Sanda Švraka i nastavnica OŠ Vidikovac Jasminka Turčinov. I voditeljima i djeci pomagao je volonter iz Centra za inkluziju i podršku u zajednici Jadran Balenović.

Tema sedmog po redu izdanja radionica "Zajedno 2015." uklopila se u ovogodišnji projekt škole Vidikovac – Jedrimo kroz vrijeme pa su tako nastali radovi rađeni kolažom, kombiniranom tehnikom na platnu i papiru te keramički mozaici.

Na završnoj izložbi polaznicima su podijeljene diplome o sudjelovanju kao i katalozi. Izložba ostaje otvorena do 11. siječnja 2016. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter