Završen labinski Festival vizualnog kazališta

S ovogodišnjeg festivala
S ovogodišnjeg festivala

Predstavom "97Hz", zajedničkim projektom britanskog studija SDNA i talijanskog Ticonzera, u utorak je u Labinu završen sedmi Festival vizualnog kazališta. Radi se o djelu koje na temelju korištenja različitih umjetničkih izričaja: plesa, kiparstva, kazališta, glazbe i videa propituje mogućnost kreiranja novog, simbiotičkog izražajnog jezika.

- Izrazito smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem kojim smo dokazali da je u izrazito teškim vremenima za kulturu, uz isključivo dobru energiju, moguće producirati vrhunski kazališni događaj, kaže Nataša Stanić Mann, direktorica festivala.

Festival je trajao tri dana. U petak je publika na pozornici Kod špine vidjela predstavu "Kao na filmu" španjolskog umjetnika Pedra Ruiza Ortege, a zatim na nizu starogradskih lokacija videoprojekcija londonskog SDNA-a. Sljedeća dva dana predstave su se održavale u Malom kazalištu - Circolu. U subotu je ondje održan razgovor s izvođačima te "Kriegspiel - Ratna igra" zagrebačkog Ekstremnog muzičkog kazališta. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter