Završen "Catch me if you can"


Manifestacija ekstremnih sportova "Catch me if you can", održana proteklog vikenda u uvali Školjić na Kamenjaku, okupila je osamdesetak natjecatelja iz raznih zemalja koji su se natjecali u windsurfingu, kiteboardingu i skateboardingu.

Na otvorenom hrvatskom prvenstvu u windsurf disciplini Techno 293 prvo, drugo i treće mjesto u kategoriji U17 osvojili su Federico Favretto, Luca Farosich i Ivan Rojici. U kategoriji U15 te pozicije osvojili su Martin Dolenc, Marta Bonetti i Filippo Feri.

Na hrvatskom državnom prvenstvu Techno293 u kategoriji muških prvi je bio Martin Dolenc, drugi Janko Kovačević, a treći Matteo Radin. Prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji osvojile su Carla Ivančić, Martina Jerman i Paola Terlević.

Rip curl "Catch me if you can" kite i windsurfing utrku oko otoka osvojili su Andrej Kocijan u windsurfingu koji je bio prvi, a preostala dva mjesta Martin Dolenc u kajtu te Boštjan Gustin u windsurfingu.

Najbolji skateri u dobi do 16 godina bili su Patrik Prhat, Marin Srzentić i Antonio Blažićević na prva tri mjesta, a od 16 godina Nino Fanuko, Antonio Peković i Ante Kulušić.

Na IFCA freestyle europskom prvenstvu za djecu i mlade u U13 "Catch me if you can" posebnoj kategoriji, najbolja trojica surfera bili su Tvrtko Ljutić, Jan Malej i Louis Provoost. U kategoriji U15 za djecu najbolji su bili Nicolo Tagliafico, Mats Moyson i Tvrtko Ljutić, a u U17 kategoriji za juniore Michiel de Cooman, Steven Max i David Schiebel. Prva tri mjesta u U20 kategoriji za mlade osvojili su Giovanni Passani, Steven Max te Mattijs Lasore.

Organizator manifestacije bila je udruga Bura, uz sponzore Javnu ustanovu Kamenjak, medulinsku Turističku zajednicu i Općinu Medulin. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter