Završen 6. Casanovafest u Vrsaru

(Casanova fest)
(Casanova fest)

Spušten je zastor nad šestim izdanjem Casanovafesta, festivala ljubavi i erotike koji se proteklog vikenda održavao u Vrsaru. Književni dio zaključile su dvije dame, Irena Svetek i Željka Horvat Čeč, hrabre i beskompromisne autorice koje se ne libe smisliti, a zatim prenijeti na papir pravu, potentnu erotsku priču i sve to javno pročitati, što je bilo jedan od zadataka za ovogodišnje književne goste.

Svetek je slovenska autorica koja u svojim djelima kombinira književnost i psihoanalizu, a vrlo rado zaviruje u najtamnije zakutke ljudske mašte i zatim to pretače u priče koje oduzimaju dah. Horvat Čeč pak je rođena Čakovčanka s riječkom adresom, vrhunska nogometašica, koja je završila književnost, a u Rijeci ostala zaintrigirana tamošnjom punk scenom. Da u njoj i dalje gori pravi buntovnički duh, pokazala je i svojom erotskom pričom koju je napisala za festival, ali poezijom koju piše.

Kada je pak riječ o glazbenom dijelu, njega je zaključio slovenski šarmer Zoran Predin koji je nastupio na trgu sv. Antona ispred ureda TZ-a u starogradskoj jezgri. Zabavio je i raspjevao publiku svojim, ali i ljubavnim pjesama Arsena Dedića, Bijelog Dugmeta, Lačnog Franza u kojem je nekoć i sam pjevao, te nekoliko francuskih šansona. Službeni dio programa završio je projekcijom filma Josepha Sarna "Grijeh u predgrađu", a zabava se uz delicije  nastavila na vrsarskoj rivi.

Uz brojne pokrovitelje i sponzore, festival organiziraju Općina i Turistička zajednica Vrsara.  (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter